in ,

Minister Schippers blijft ontkennen: ‘Niet meer zorgmijders om kosten’

Minister Schippers ontkent dat er sprake is van een toename van patiënten die om financiële redenen afzien van . Dat schrijft zij in reactie op Kamervragen over een onderzoek van de LHV waarover Medisch Contact begin juli berichtte.

Uit een enquête van de LHV onder 992 huisartsen bleek dat patiënten adviezen van huisartsen naast zich neerleggen omdat zij het geld niet hebben om het advies op te volgen (zegt 91% van de huisartsen), of omdat zij bang zijn voor de kosten als het advies zou uitmonden in verdere behandeling (31%). Meer dan drie op de vier huisartsen (77%) merkt dat de hoogte van het eigen risico patiënten bezighoudt, zeker sinds dat vorig jaar werd verhoogd naar 350 per jaar.

Schippers heeft vier onderzoeken laten uitvoeren naar zorgmijding vanwege de verhoging van het eigen risico. Zij stelt op basis daarvan dat dat het hogere eigen risico niet heeft geleid tot meer zorgmijding.

Ook zegt ze dat veel mensen afzien van zorg om andere redenen, zoals een gebrek aan tijd.

via Freedom Bytes Gezondheid.

Photo by johan wieland


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wereldbank zwakt bescherming mensenrechten af

Het Ebola Virus : Patentnummer US20120251502