in , ,

Ministerie rekende bewust expres met veel te lage stijging energiekosten

8385 / Pixabay

Ambtenaren op het ministerie van Economische Zaken en (EZK), hielden te lang vast aan een te lage inschatting van de energieprijzen voor huishoudens. Daardoor viel de energierekening veel hoger uit dan aanvankelijk door het ministerie werd gemeld.

Dat blijkt dinsdag uit onderzoek van NRC en De Telegraaf die op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) documenten over de stijgende energiekosten opvroegen bij de .

EZK hield er vorig jaar bewust geen rekening mee dat stijgende gas- en elektriciteitsprijzen de energierekening voor 2019 flink zouden verhogen.

In februari van dit jaar raamde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat huishoudens dit jaar gemiddeld 330 euro meer kwijt zijn aan energiekosten, terwijl het rond december nog uitging van een stijging van 110 euro, gebaseerd op berekeningen van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Vlak voordat het CBS de cijfers publiceerde,

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Alles over bier en eten!


Bier Butler

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. Ik word echt niet goed van deze overheid. Werkelijk niets gaat goed. Het lijkt of wij in een bananenrepubliek leven …. Dus terug dat geld !!!!

  2. Dit begint tot verdacht veel te lijken op volksverlakkerij. Wees dan ook niet verrast dat het volk op zeker moment de gele vesten aantrekken. En dat moment is niet zo heel ver meer …

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Altijd handig! Gratis streamingdienst IMDb TV komt naar Europa

Raad van State adviseert impliciet opstappen uit eurozone