in ,

Mohammed de populairste naam voor pasgeboren jongens in Nederland voor het tweede jaar op rij

Nederlandse reguliere media meldden dat Noah de populairste babynaam voor jongens in was, maar een beetje graven bleek een andere bevinding.

De naam Noah werd vermoedelijk beschouwd als de populairste jongensnaam voor 2017, omdat deze werd gegeven aan 635 pasgeboren jongens in Nederland. Een journalist van de omroep Powned deed wat onderzoek naar de en merkte dat een andere naam, een niet-traditionele Nederlandse naam, iets vaker voorkwam.

Deze journalist heeft gecontroleerd op en de alternatieve spelling. Hij telde dus:

Mohammed 221, Mohamed 211, Muhammed 110, Mohammad 51, Muhammad 43 en bereikten een totaal van 636. Andere vormen zoals Mohamad, Muhamed, Muhammet, Mouhamed, Muhamad en Mahamuud konden niet worden gecontroleerd op “privacyredenen”.

Natuurlijk moeten ook andere vormen van Noach zoals Noa en Noach worden gecontroleerd omwille van de eerlijkheid: beide werden echter niet vermeld volgens de Nederlandse journalist.

De auteur zegt , het is het tweede jaar op rij dat Mohammed de populairste naam is voor babyjongens: in 2016 waren er 724 baby’s genaamd Mohammed (of een van zijn Arabische alternatieven) in Nederland.

Hij vermeldt ook dat dezelfde tendens in 2016 in Engeland werd waargenomen: het is niet Oliver, maar Mohammed (met al zijn permutaties), dat is de populairste naam voor babyjongens.

Engeland zegt dat Oliver de populairste jongensnaam is, maar het is eigenlijk Mohammed

Het Britse nationale bureau voor de statistiek heeft onlangs de nieuwste gegevens over baby-namen in Engeland en Wales vrijgegeven . Het zegt het volgende: “Oliver blijft de populairste voornaam in 2016 voor babyjongens in Engeland en Wales.” Maar dat is niet echt waar. In feite is Muhammad verreweg de meest gebruikte naam.

De kwestie is dat Mohammed geen inheemse moedertaal is, dus het heeft verschillende spellingen, of transliteraties, van het oorspronkelijke . Als je alleen naar de top 10 babynamen in de gegevens voor Engeland en Wales kijkt, lijkt het erop dat Mohammed op de achtste plaats staat, met 3.908 jongens die vorig jaar met die naam zijn geboren. Kijken naar de top 100 onthult echter dat “Mohammed” de 31e is en “Mohammad” de 68e is. Tel deze op en het totaal is 7.084, een comfortabele voorsprong op de 6.623 Olivers. En er zijn nog veel, veel meer spellingsvarianten, dit zijn alleen diegene die in de top 100 verschijnen.

Het Office of National Statistics zegt verder dat Oliver “sinds 2013 de populairste jongensnaam is.” Ook onwaar; die claim is van Mohammed. In 2012 viel de top drie van de collectieve M (u | o) hamm (a | e) ds net onder bij Harry, toen de bovenste enkele spelling van een naam. Daarna halen Jack en Oliver Harry in, en de Manyhammeds halen ze allemaal in.

Natuurlijk is Mohammed niet de enige die meerdere spellingen heeft. Er zijn Eric / Erik, Hanna / Hannah, Sean / Shaun, enzovoort. Het verschil is dat veel spellingen van Mohammed heel gewoon zijn, dus als ze bij elkaar worden opgeteld, verandert de populariteit van de naam ten opzichte van andere kanshebbers dramatisch.

LAAT JE NIET MISLEIDEN DOOR DE TOP 10-LIJST – IN ENGELAND EN WALES IS MOHAMMED NUMMER ÉÉN.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zeg maar dag tegen het internet dat we nu kennen

Moslims in Europa willen geen kerkklokken horen