in

Na Politie nu ook corruptie-affaire bij inkoop Defensie

Ook bij zijn twee hoge officieren en twee hoge burgerambtenaren geschorst omdat ze worden verdacht van ambtelijke bij de inkoop van operationele voertuigen.

Dit blijkt uit informatie waarover persbureau ANP beschikt. Advocaat Michael Ruperti, die de vier medewerkers bijstaat, erkent dit. Defensie had de schorsing nog niet naar buiten gebracht.

Dinsdag zette korpschef Gerard Bouman van de Nationale vijf inkopers van de politie, onder wie de directeur Facility Management, buiten dienst. Het gaat om politiemensen die waren betrokken bij de aanbesteding van politievoertuigen. Ook naar hen loopt een corruptieonderzoek.

Zowel de voertuigen voor Defensie als die voor de politie zouden worden geleverd door importeur Pon. Voor het ministerie van Defensie ging het om de inkoop van ruim 1600 operationele voertuigen. Ruperti zegt dat dit getal ongeveer klopt.

Lees verder via Reformatorisch Dagblad.

Foto via rommelbouwer


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

ONGESCHIKT: Tweede Kamervoorzitter moest “even googlen wat ICT betekent”

Bank of International Settlements waarschuwt voor nieuwe crash