in , ,

Na slopen van PGB en greep zorgkas: Van Rijn houdt meerkosten achter voor Kamer

8714196099 9a212b19a0 martin van rijn

Staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) heeft politiek opnieuw heel wat uit te leggen over de uitbetalingsproblemen van persoonsgebonden budgetten voor zorg. Sinds de Sociale Verzekeringsbank dit is gaan doen, ondervinden veel zorgverleners problemen.

Van Rijn blijkt in maart al te hebben geweten hoeveel geld het ongeveer gaat kosten om de ellende bij de Sociale Verzekeringsbank op te lossen. Toch heeft hij dit nog steeds niet gemeld aan de Tweede Kamer, die hier meermaals uitdrukkelijk om vroeg.

Uit stukken die vanmiddag zijn vrijgegeven blijkt dat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de schatting uiterlijk op 24 maart aan het ministerie van Volksgezondheid had doorgegeven. Twee dagen later vroegen meerdere Kamerleden in een debat naar de meerkosten. Toen zei Van Rijn die nog niet te kennen. Na aandringen beloofde hij de kosten zo snel mogelijk te openbaren, wanneer hij deze in bezit zou hebben. Maar dat gebeurde tot vandaag nog niet. In de vrijgegeven stukken staan de bedragen niet vermeld, alleen dat de begroting is doorgegeven aan het ministerie.

Bron: Telegraaf.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
15706666353 1ece15d8d6 martin van rijn

Na het slopen van PGB: Van Rijn doet greep in gemeentelijke zorgkas

1459628230 320b82ab1f gps tracking

Noodoproepsysteem met gratis blackbox in auto’s komt eraan