in , ,

Na slopen van PGB en greep zorgkas: Van Rijn houdt meerkosten achter voor Kamer

Staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) heeft opnieuw heel wat uit te leggen over de uitbetalingsproblemen van persoonsgebonden budgetten voor . Sinds de Sociale Verzekeringsbank dit is gaan doen, ondervinden veel zorgverleners problemen.

Van Rijn blijkt in maart al te hebben geweten hoeveel geld het ongeveer gaat kosten om de ellende bij de Sociale Verzekeringsbank op te lossen. Toch heeft hij dit nog steeds niet gemeld aan de Tweede Kamer, die hier meermaals uitdrukkelijk om vroeg.

Uit stukken die vanmiddag zijn vrijgegeven blijkt dat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de schatting uiterlijk op 24 maart aan het ministerie van Volksgezondheid had doorgegeven. Twee dagen later vroegen meerdere Kamerleden in een debat naar de meerkosten. Toen zei Van Rijn die nog niet te kennen. Na aandringen beloofde hij de kosten zo snel mogelijk te openbaren, wanneer hij deze in bezit zou hebben. Maar dat gebeurde tot vandaag nog niet. In de vrijgegeven stukken staan de bedragen niet vermeld, alleen dat de is doorgegeven aan het ministerie.

Bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

De regelingen zijn zo ingewikkeld gemaakt. bij de overhevelingen naar de Gemeente van zorg en hulp dat niemand er meer uitkomt. Gemeentes bang voor de bezuinigingen wezen in 2014 al veel zorgvragers af! Alle klagers zijn individuen die nergens antwoord op hun vragen krijgen. Contact met het ministerie?
Wij weten het ook niet want elke Gemeente heeft een eigen beleid!. En,….?
“Wij gaan niet in op individuele zaken”, slimme graaiminister.
Heeft geen idee hoe slecht het gaat met zieken en ouderen met minimuminkomen!

Na het slopen van PGB: Van Rijn doet greep in gemeentelijke zorgkas

Noodoproepsysteem met gratis blackbox in auto’s komt eraan