in ,

Nederland, criminele illegalenland: grote problemen met criminele vreemdelingen die illegaal verblijven

bananenrepubliek

Er worden in Nederland steeds meer illegaal verblijvende Marokkanen, Albanezen en zelfs Brazilianen opgepakt. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat.

De opgepakte illegalen zijn slechts het topje van de ijsberg, denken experts.

Nederland heeft een groot problemen met criminele vreemdelingen die illegaal in ons land verblijven. Dat mogen we wel opmaken uit cijfers van Eurostat. Maar liefst 3565 illegalen werden vorig jaar opgepakt:

“Er zijn afgelopen jaar veel meer illegalen opgepakt in Nederland dan het jaar ervoor. In 2019 ging het in totaal om 3565 ongewenste vreemdelingen. Vergeleken met 2018 is dat een stijging van bijna dertig procent.

Dat blijkt uit cijfers van het Europese bureau van de statistiek Eurostat. Het gaat vooral om Albanezen (660), Marokkanen (220) en Brazilianen (195). Driekwart van de aangetroffen vreemdelingen is man. Vrijwel iedereen is meerderjarig.”

Experts klagen er steen en been over, zo lezen we ook in De Telegraaf, en noemen dan vooral de afwezigheid van overheidsbeleid om al deze criminele aan te pakken. Ten eerste is er geen goede grenscontrole, zo beweert Jan Struijs van de Nederlandse Politievakbond .

Daarnaast blijft de pakkans laag, omdat er niet genoeg controles op ‘risicovolle’ bedrijven en huizen worden uitgevoerd. Daarnaast kan lang niet iedereen worden ……

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e9d3434b55ae14f1dc8460962a3f7f1d37d8f852577148752e7fdc964d 640 griep

Coronavirus is niets anders dan een goede griep

eusovjet

Iedereen in de EU wordt gereduceerd tot een nummer en krijgt een ID voor legitimatie in Europa