in

Nederlander wil niet meebetalen aan salarisverhoging zorgpersoneel, liever lagere zorgpremie

1756 552 716064499 lege portemonnee enkele geldstukken in de

Meer zorgpremie betalen als daardoor de salarissen van het zorgpersoneel omhoog kunnen? Nog geen kwart van de Nederlanders is daartoe bereid. Dat blijkt uit onderzoek onder 2000 mensen door vergelijkingssite Pricewise.

Het percentage dat wel bereid is meer zorgpremie te betalen voor een hoger salaris van zorgpersoneel is wel veel hoger onder de mensen die besmet zijn (geweest) met corona, zo blijkt uit het onderzoek dat is uitgevoerd in samenwerking met bureau Panel Inzicht en De Telegraaf.

Van mensen die geïnfecteerd zijn geweest met het virus zou namelijk 76 procent wel meer zorgpremie betalen.

Zeven van de tien mensen vinden het sowieso niet logisch als de zorgpremie in 2021 hoger wordt door extra zorgkosten door de corona-uitbraak. Vooral mensen die zelf niet besmet zijn (geweest) geven dit aan.

Slechts 8 procent zegt zich volgend jaar anders te gaan verzekeren vanwege het coronavirus.

Zij kiezen er vooral voor zich aanvullend te verzekeren voor medische hulp wereldwijd (37 procent) en medische hulp binnen Europa (25 procent).

Ruim een kwart kiest ervoor om volgend jaar voor een zorgverzekering te gaan met meer keuzevrijheid voor ziekenhuizen, door bijvoorbeeld te kiezen voor een restitutiepolis…..

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3126110500 395534523c bier

Nederland zuipt zich helemaal blauw aan bier de lockdown’s door

man in black suit jacket with red heart on his neck

Operation Scorecard: Zelfde software waarmee stemmen Michigan werden gestolen , ook gebruikt in alle andere swing states