in , , ,

Welkom in “Dystopia” : mag ik uw BSN(Burger Slaven Nummer)?

5611594783 8e9a533564 eu slaves e1425585742118

Soms wordt Utopia een “Dystopia.” We dromen graag over een aangename toekomst met liefde en geluk, welzijn en welvaart. Helaas krijg ik ’s nachts vaak andere beelden op mijn dromerige netvlies.

Van een samenleving waar ik niet in wil leven. Ik zie enge plaatjes van gemaskerde mensen, van priemende injectiespuiten, van controlerende boa’s, van controles bij theaters, bioscopen, evenementen en zelfs op het terras en in de kroeg wil men weten of ik gezond ben.

Of de kroegbaas dat uit beleefdheid vraagt betwijfel ik. Het was logica dat je gasten gezond waren. Je vroeg hooguit naar iemands gezondheid wanneer je een bekende lange tijd niet had gezien. Puur uit beleefdheid, maar ja tijden veranderen.

Nu bepaalt de overheid onze gezondheid. Het  besmettelijke coronavirus was een prima aanleiding om zich van de goede kant te laten zien. In plaats van strenge controles op foutjes bij aanvragen voor toeslagen maakt de regering zich nu zorgen over de volksgezondheid.

Er valt nogal wat goed te maken na de dramatische toeslagenaffaire. Pas na jaren procederen door toeslagenslachtoffers kwam aan het licht tot welke (geestelijke) gezondheidsschade de overdreven regeldrift van de overheid had geleid. Bij voorbaat stopzetten en terugvorderen van toeslagen bij twijfel over rechtmatigheid leidde tot ingrijpende gezinsdrama’s.

Van drukke gezinnen met kinderen werden de werkende ouders geconfronteerd met een bemoeizuchtige overheid die ieders doopceel lichtte om te beoordelen of een aanvraag rechtmatig was. Dat wekte negatieve energie op. Administratieve rompslomp is zeer vermoeiend voor jonge gezinnen die alle aandacht nodig hebben om hun koters op te voeden.

Opgevraagde informatie kwam daardoor vaak te laat en veroorzaakte stress.

Emotie en de media

Na jaren toeslagenellende is pijnlijk duidelijk geworden dat de voor- en nacontrole op inkomensafhankelijke toeslagen voor zowel de burger als de overheid onuitvoerbaar is. Een controlerende overheid voelt niet goed in een democratie. Het wekt wantrouwen op.

Onprettige correcties geven gevoelens van onvrede over een overheid die haar controletaken steeds strenger uitvoert. Hoe meer controle, hoe meer ambtenaren. Goed voor de managementslagen. Veel burgers denken dat de overheid om ons geeft en ons daarom moet controleren. De toeslagenaffaire heeft de nodige bedenkingen opgeleverd. Toch is de controledwang verder opgevoerd.

Nu worden we gecontroleerd op onze gezondheid en dat voelt goed bij velen. De overheid waakt over onze gezondheid om te voorkomen dat we bij bosjes omvallen vanwege een agressief virus dat net zoals de influenza elk jaar slachtoffers maakt. Covid-19 is erger, dus worden de opgelegde beperkingen omarmd door bange burgers die via emotionele beelden de ellende zien van uitpuilende hospitalen.

Emotie en de media helpen de overheid bij de uitvoering van hun “beschermende” beleid.

Uitgewerkte vaccins

Nu komt de overheid op voor onze gezondheid in plaats van te zeuren om geld en het terug vorderen van toeslagen. Het demissionair kabinet had wat recht te zetten, corona komt nu goed van pas. Het aanbieden en afdwingen van gratis (experimentele) vaccins is een gebaar en de maatregelen zijn voor ons eigen bestwil.

De vraag rijst hoe lang een demissionair kabinet kan volhouden dat alle maatregelen puur zijn bedoeld voor de volksgezondheid. Sommige mensen kritisch als vrijheden wordt ingeperkt. Na 20 maanden corona-ellende doen bedenkelijke geluiden de ronde die er op wijzen dat net als bij de toeslagenellende er iets niet deugt met de versnelde uitrol van vaccins.

Ze raken uitgewerkt en de oproep voor derde en vierde prikrondjes en boosterprikken klinken luidkeels aan de talkshowtafels. De aantallen ziekenhuisopnames van gevaccineerde coronapatiënten zijn nu hoger dan van ongevaccineerde patiënten, terwijl 85 procent van de bevolking is ingeënt.

Bij de start van het vaccinatieprogramma was toegezegd dat bij bereiken van de “kudde immuniteit” de maatregelen en de noodwet konden worden opgeheven.

Controle dient de mens

Maar wat blijkt? Er is een extra persconferentie aangekondigd waar meer beperkingen worden aangekondigd in onze bewegingsvrijheid. De winter nadert en de griep neemt zoals gebruikelijk toe. Ondanks vaccinatie met nieuwe (experimentele) mRNA-vaccins nu ook onder gevaccineerde personen.

Hoe vreemd is het dan dat de QR-pas de norm blijft voor toegangscontroles. Volgzame burgers waren blij om na veel digitaal gepruts hun groene vinkje te ontvangen. Ach, we hebben toch allemaal een BSN(Burger Slaven Nummer) zodat alle overheidsinstanties, van Belastingdienst tot GGD, ons via internet kunnen verbinden voor een goeie controle.

“Iedereen een rugnummer is heel handig.” Teamspelers op het veld dragen rugnummers, voertuigen en bromfietsen een nummerbord en noem maar op. Puur voor het gemak en de controle. Gemak dient de mens, net zoals de overheid de mens dient, toch?

Dat is de cruciale vraag die we ons dringend moeten stellen. We hebben nu de technologie van Big Tech waardoor digitale controles eenvoudig zijn uit te voeren. Dus gaan we die gebruiken. De eerste testcase, controle op onze gezondheid loopt. De meerderheid van de bevolking is tevreden en voelt zich beschermd. Oké, het kost wat van je vrijheid, je moet er wat voor over hebben.

Nieuw EU-slavennummer

De volgende controlestap, de invoering van de digitale euro, staat al op de agenda. Nu bij de monetaire autoriteiten. Dus niet de Belastingdienst en/of de GGD maar de monetaire beleidsmakers van de ECB.

Betreft de invoering van de toekomstige CBDC(Central Bank Digital Currency). Bij de opening van een rekeningnummer bij de ECB is controle op je inkomsten en uitgaven een voorwaarde en zal het BSN of een nieuw EU-slavennummer ons koppelen aan het internationale betalingsverkeer conform de ideeën van de Agenda 2030 van WEF/VN.

Daar komt dan ook het Klimaat met hoofdletter “K” aan te hangen. Behalve inleveren van vrijheid ten gunste van onze gezondheid is een offer voor “ons” Klimaat een vereiste om als mensheid te overleven. Wat meer toezicht op ons betalingsverkeer moeten we accepteren.

Strafpunten voor ‘foute’ uitgaven en pluspunten voor gezonde uitgaven. Ach, zomaar een ideetje van een slaafse burger die de aardkloot wil redden van de ondergang. Niet verder vertellen.

Lees verder bij de bron: Columns van Gerrit Welbergen

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
strange vaccin 1634112787

Interne CDC-e-mails over het herdefiniëren van VACCIN en VACCINATIE … en waarom nu ineens?

Officials Belgische ziekenhuizen: ‘Of de vaccins werken niet, of ze veroorzaken zelf Covid’ – ‘Covid patiënten dubbel gevaccineerd’