in , , , ,

Nederland moet van EU de arbeids- en woningmarkt hervormen in ruil voor 6 miljard euro “gratis geld uit eigen doos”

Om de miljarden uit het Europese coronaherstelfonds te ontvangen, zal meer moeten doen, vooral op de arbeidsmarkt en woningmarkt.

Er ligt 6 miljard klaar voor Nederland in Brussel, maar in ruil voor dat ‘gratis ’ zal het volgende flink moeten ingrijpen op de arbeidsmarkt en op de woningmarkt.

De wil „ambitieuzere hervormingen” op die twee terreinen zien voordat Nederland kans maakt op geld uit het coronaherstelfonds, schrijven ambtenaren in een notitie voor de formatie.

Concrete hervormingen worden niet genoemd, maar de Commissie merkt in zijn jaarlijkse aanbevelingen aan Nederland steevast op dat de hypotheekrenteaftrek zorgt voor riskant hoge schulden.

Ook pleit de Commissie al langer voor een grotere vrije huursector.

Op de arbeidsmarkt staat een betere bescherming van flexwerkers boven aan het Brusselse verlanglijstje.

Nog niets ingediend

Inmiddels hebben 26 van de 27 EU-lidstaten een ‘nationaal herstel- en veerkrachtplan’ ingediend, het vereiste papierwerk waarmee regeringen laten zien hoe ze hun portie willen uitgeven.

Landen als en hebben hun eerste miljarden al ontvangen. Daar is de hoop groot dat het herstelplan een grote economische ommezwaai kan inluiden.

De enige lidstaat die nog niets in Brussel indiende, zelfs geen conceptplan, is Nederland. Het demissionaire kabinet …..

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Steeds wettelozer: Defensie ging door met op grote schaal data van burgers verzamelen, want “maatschappelijke onrust”

Nederland, één van de rijkste landen van Europa: Voedselbanken hebben het nog altijd steeds drukker