in ,

Nederlandse huishoudens hebben (al)weer meer schulden

De schulden van de Nederlandse huishoudens zijn weer gegroeid. Eind maart 2015 bedroegen de schulden van de Nederlandse huishoudens ruim 742 miljard euro, 2 miljard meer dan een kwartaal eerder. Dit maakt CBS vandaag bekend.

De recente schuldtoename hangt mede samen met het aantrekken van de woningmarkt en een vermindering van de schenkingsvrijstelling. Ook staat de nog altijd laag in historisch perspectief.

Hypotheekschuld

De totale schuld van huishoudens nam in het eerste kwartaal van 2015 met 2 miljard toe. Van eind september 2012 tot medio 2014 namen de schulden nog af.

Minder consumptief

Op het consumptief krediet werd per saldo iets afgelost in het eerste kwartaal van 2015, maar de overige leningen stegen; een patroon dat al tien jaar te zien is.

Schuldquote

De kijkt bijvoorbeeld naar de schuldquote bij de beoordeling of er macro-economische onevenwichtigheden in de economieën van landen zijn. In 2013 en de eerste helft van 2014 kon de daling van de schuldquote nog grotendeels aan aflossingen worden toegeschreven. De afnames in het vierde kwartaal van 2014 en het eerste kwartaal van 2015 zijn daarentegen volledig toe te schrijven aan de stijging van het bbp.

Lees verder via: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Celestial Fireworks due in 2018 When a Pulsar Passes Through the Atmosphere of a Giant Star

Belasting grootste deel van energierekening