in ,

Nederlandse nieuws bepaald door 10 rechtse eigenaren

12761463354 bb9724db4f MSM news1

Volgens de kritische site moneycrisis.wordpress.com wordt het nieuws in NL gedomineerd door een kleine kliek van eigenaren die bijna alle media in handen hebben. Op deze manier wordt al enkele decennia lang het nieuws door rechtse rakkers geselecteerd en gedomineerd. Of je nu een praatprogramma op tv bekijkt zoals Pauw of de Volkskrant leest, in essentie is het allemaal 1 (conservatieve) pot nat.  Zelfs het ANP is rechts gedomineerd.

Een kerngroep: NPOBertelsmann Media (RTL)Sanoma MediaWegenerDe Persgoep fam. van ThilloTelegraaf Media GroepReed Business MediaEgeria fam. Brenninkmeijer (NRC) heeft bijna alle bekende radio- en tvzenders, kanalen, kranten, bladen en magazines in handen.

Ook de hoofdredacteuren zijn georganiseerd in het Genootschap van Hoofdredacteuren. Voorzitter is de ultra-rechtse hoofdredacteur van Elsevier, Arendo Joustra (ex Volkskrant, pro-EU).

Oud nieuws? Zeker, voor degenen die hun kritische geest hebben laten spreken en op zoek gegaan zijn naar antwoorden. Nieuws voor jou? Gefeliciteerd, het zal een schok zijn, maar onze samenleving wordt op een schandalige manier gemanipuleerd en de burger mag slechts: consumeren, geen kritische vragen stellen en een kleine elite van machthebbers en rijkaards hun gang laten gaan.

Lees verder via De Lange Mars

Foto via Qasimism

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4606970005 5c0400a911 gaskraan1

Rusland en Oekraïne bereiken voorlopig gasakkoord want U gaat hiervoor betalen!

Heidemarie Schwermer 550x3561

Gelukkige 69 Jaar Oude Dame maakt al 15 jaar geen gebruik meer van geld