in , ,

Nederlandse wegen worden klaargemaakt voor tanks: ‘Alarmbellen’

Een opmerkelijk bericht in de krant vanochtend: miljoenen kostende ‘oorlogsrenovatie' moet onze wegen geschikt maken voor tanks.

De komende jaren gaan wegen, spoorlijnen en viaducten voor honderden miljoenen 's op de schop om ruimte te maken voor het verplaatsen van ‘groot materieel' door ons land.

We schreven er eerder al over. Aanleiding hiervoor is een rapport van het waaruit blijkt dat de Europese die sinds de jaren negentig is aangelegd, alleen geschikt is voor burgervoertuigen.

De Europese Commissie kondigde vervolgens aan dat de infrastructuur op belangrijke punten moet worden aangepast aan het gewicht en de omvang van legervoertuigen.

Als een brug bijvoorbeeld niet in staat is om het gewicht van een colonne tanks te dragen, moet er een nieuwe voor in de plaats komen.

Zo moet de brug in Genua die in 2018 instortte Abrams-tanks kunnen dragen die 70 ton per stuk wegen. De Europese Commissie heeft 30 miljard euro opzijgezet voor het project.

De draait op voor de kosten.

Alarmbellen

Het United States Army Europe and Africa (USAREUR-AF) wil dat er …

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederlanders worden nog steeds zwaar gediscrimineerd op de woningmarkt

Basisscholen en opvang gaan weer open, 1 kind positief dan hele klas 5 dagen in quarantaine