in ,

NEXT: Brussel waarschuwt Finnen vanwege tekort

De  overweegt maatregelen te nemen tegen Finland, omdat het land zijn overheidstekort te ver heeft laten oplopen. Dat maakte Brussel woensdag bekend.

Het gat op de begroting van de Finse overheid liep vorig jaar op tot 3,2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) en komt dit jaar waarschijnlijk uit op 3,4 procent. Daarmee is het tekort hoger dan het maximum van 3 procent dat is vastgelegd in de Europese regels.

Het is nu eerst aan de Europese lidstaten om hun mening te geven over de voorstellen van de Europese Commissie. Daarna besluit Brussel in de komende twee weken of er een zogeheten buitensporige-tekortprocedure voor Finland wordt gestart, zei Europees Commissaris Pierre Moscovici (Economische en monetaire zaken). Daarbij wordt vastgelegd op welke manier, en hoe snel, een land zijn overheidsfinanciën weer op orde moet zien te krijgen.

Zo’n procedure loopt momenteel onder meer tegen , dat ervoor moet zorgen dat zijn tekort in 2017 weer aan de normen voldoet. Het land moet voor 10 juni laten zien welke maatregelen in dat kader worden genomen.

Lees verder via: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

AMS-IX-admin maakt foutje, Nederland plat

Opgezet? Knap dat we nu al weten: Volgende mazelenuitbraak komt in 2025