in , ,

Nieuwe regeling niet op tijd klaar: salderen blijft nog tot minimaal 2021

e133b30928f61c3e81584d04ee44408be272e1d31bb5144493f4 640 zonnepanelen

Minister Wiebes van economische zaken krijgt de nieuwe regeling, die in de plaats zou moeten komen voor de salderingsregeling voor duurzame , niet op tijd klaar.

Dat bleek bij behandeling van het onderwerp in de .

In juni kondigde minister Wiebes de opvolger aan voor de salderingsregeling voor zelf opgewekte . Dat zou een terugleversubsidie moeten worden met een verlaging van de energiebelasting.

Maar die regeling blijkt nu zo ingewikkeld te worden, dat deze niet op tijd klaar is. Als gevolg blijft de salderingsregeling nog een jaar langer gehandhaafd.

De terugleversubsidie is een vergoeding voor de stroom die aan het elektriciteitsnet is teruggeleverd. De opgewekte stroom zelf verbruiken blijft aantrekkelijk, omdat huishoudens en bedrijven hierover ook na 2020 geen energiebelasting en geen ODE betalen.

In 2020 vervangt de regeling de huidige salderingsregeling, waarbij jaarlijks van tevoren een subsidieplafond wordt vastgesteld. Voor gebruikers van de salderingsregeling komt er een soepele overgang.

Omdat de terugleversubsidie is bedoeld om opwekkers van duurzame energie optimaal te faciliteren, komt er één loket bij RVO.nl waar huishoudens en bedrijven de terugleversubsidie kunnen aanvragen.

Hoe de hoeveelheid teruggeleverde stroom gemeten wordt, en welke rol de slimme meter hierin heeft, wordt nog bekeken.

Lees ook eens verder bij de bron: Duurzaamnieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hmobcz3guys

LOL! NASA staat compleet voor joker

graph 3078539 1280 400x267

‘Volgende crisis wordt een liquiditeitscrisis’