in

Nog nooit eerder gebeurd: Nederlandse overheid overtreedt (wederom) de Grondwet

rutte weldoener e1561539594578

Het zal ze ook een worst zijn. Het is toch al alles of niets. Er is geen weg meer terug.

Toegeven wordt water en brood of een “tragisch ongeluk” als je daarvoor al niet gestenigd bent door je eigen volk.

Niet toegeven is op hoop van zegen je verschuilen onder de vleugels of gigantische oren van Klaus Schwab, het uithangmeisje van het , en maar hopen dat hij zijn kroost beschermt. Wat hem niet gaat lukken, overigens. Daarbij geeft de man niets om mensen.

Dus dan maar doorgaan en maar hopen dat je niet gelyncht wordt. Loopt het echt verkeerd af dan wordt het een lynchpartij.

Wat eigenlijk nog erger is: Koning Willem Alexander heeft vandaag (dinsdag) drie nieuwe bewindslieden in het demissionaire kabinet beëdigd. De drie vullen de opengevallen plekken op die ontstonden na een aantal verschuivingen in het kabinet van  rutte.

Kortom Willem Alexander werkt mee aan het overtreden van de grondwet.

Alex, je bent of een ongelooflijke slapzak. Of een verrader. Een man die zijn rug niet recht houdt. Je bedmaatje zit er diep en diep in met haar arm en waarschijnlijk jij ook. Dan ben je dus slapzak en verrader.

Nieuwe zwendelaars in de politiek

Tom de Bruijn (D66, verrassend) is de nieuwe minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Een rasbestuurder met 2 oogkleppen op. (bron)

Dennis Wiersma (VVD), ooit lijst Ratelband, is staatssecretaris voor Sociale Zaken en Werkgelegenheiden geworden.

Dan hebben we nog Steven van Weyenberg. Ook van de partij die het woord “bemanning” verachten en er “bemensing” van willen maken (D66 dus). Hij is de kersverse staatssecretaris voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ze blijven allemaal ook Kamerlid.

Wat houdt demissionair eigenlijk nog in anno 2021?

Ze doen maar. Of we er daar nou 80 man of 130 man weg moeten slepen, deze farce houdt geen stand.

Overtreding grondwet

Parlementair historicus en hoogleraar Bert van den Braak noemt de benoeming van inmiddels drie leden van de tot staatssecretaris ‘inconstitutioneel gedrag'. Hij wijst erop dat de basisregel is dat de ambten onverenigbaar zijn. Bij uitzondering mag een bewindspersoon beide ambten drie maanden combineren.

Regel is stilzwijgend opgerekt

NineforNews meldt: Inmiddels zijn drie op 17 maart gekozen Tweede Kamerleden na hun beëdiging als Kamerlid staatssecretaris geworden. Op het moment dat zij op 31 maart Kamerlid werden, waren zij geen minister of staatssecretaris, op grond waarvan een uitzondering mogelijk is, schrijft Van den Braak.

Omdat het een onverenigbare functie betreft, zou normaal gesproken hun Kamerlidmaatschap eindigen, maar toch blijven zij gewoon lid van de Tweede Kamer. “De regel is stilzwijgend opgerekt,” aldus de hoogleraar.

Nog nooit eerder gebeurt

Hoogleraar staatsrecht Wim Voermans reageert: “Met de benoeming van (nu al) drie nieuwe staatssecretarissen in het demissionaire kabinet die Kamerlid blijven, wordt de grondwet overtreden.” Hij voegt toe dat dit nog nooit eerder is gebeurd.

Die ene dag, de dag dat ineens wakker wordt en voelt dat iedereen de straat op moet (laat uw schaap thuis aangelijnd. Zeg maar dat we in de rode zone zitten ofzo). Massaal. Een menigte waar geen houden meer aan is. Links, rechts, blank, zwart, geel.

Alle weldenkende burgers in een mars richting deze oplichters om ze af te zetten. Voorgoed….

Lees verder bij de bron: CommonSenseTV

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Schermafbeelding 2021 08 12 om 00.06.18

NASA Takes a Beating on: Why Variations in Earth’s Magnetic Field Aren’t Causing Today’s Climate Change

climate science

Hypocriet tuig: EU regelt privéjets om de klimaatbobo’s rond de aarde te vliegen