in , , ,

‘Nooit in de geschiedenis waren politici verder verwijderd van de wil van het volk dan vandaag’

4429674448 be7cc7682d politici e1436857670203

HET AKKOORD DAT DE EU-LEIDERS MAANDAGOCHTEND SLOTEN MET GRIEKENLAND IS HET ZOVEELSTE MEESTERWERK VAN ‘PRETEND AND EXTEND', SCHRIJFT STEEN JAKOBSEN, DE CHIEF ECONOMIST VAN DE SAXO-BANK,. TOCH LEERT HET ONS TWEE ZAKEN:

1. Een ‘Grexit' zal enkel gebeuren indien de Grieken die initiëren. De politici hebben condities gesteld die zo hard zijn dat Griekenland bijna verplicht is ze niet te implementeren. De deal is een kopie van het Memorandum of Understanding van 2012, inclusief privatiseringen die nog voor 2011/2014 tweemaal  volledig hebben gefaald.

2. De ‘pretend and extend' is belangrijker dan 's toekomst, maar ook dan nationale . Zowel als Finland kwamen naar Brussel zonder mandaat om nog enig geld aan de Grieken te geven. Rutte had dat zijn kiezers beloofd; de Finnen hadden een parlementaire meerderheid tegen meer hulp, maar beide landen gaven uiteindelijk toch toe.

Jakobsen voorziet grote problemen wanneer deze politici straks in en Helsinki, maar ook in Slovakije, de Baltische staten én dit akkoord door het parlement moeten krijgen.

 ‘IK PERSOONLIJK GELOOF DAT VELE POLITICI STILLETJES HOPEN DAT DE GRIEKEN DE HERVORMINGEN ZELF NIET GOEDGEKEURD KRIJGEN ZODAT ZE IN EIGEN LAND  DE BLAMAGE BESPAARD BLIJVEN VAN NOG MEER GELD TE GEVEN AAN EEN LAND DAT AL MEER DAN VIJF JAAR TOTAAL BANKROET IS.'

Jakobsen is ook hard voor de Griekse premier Alexis Tsipras:

‘Tsipras is volledig gecapituleerd. Hij heeft niets gekregen, slechter nog, hij heeft minder dan wat hij had. Een totale ramp voor Griekenland en hem zelf.'

De enige oplossing voor Griekenland is volgens de Deen gebaseerd op twee zaken:

1. Schuldkwijtschelding voor Griekenland.

2. De ECHTE wil voor Griekenland om te veranderen en zijn toekomst in eigen handen te nemen.

‘Dit is de grootste boekhoudkundige kloof in de EU-geschiedenis. Niemand wil zaken doen met het gevolg van vijf jaren van ‘extend and pretend'… Opnieuw een verloren jaar voor Europa…

Opnieuw moet ik Churchill quoteren:

‘IF YOU ARE GOING THROUGH HELL, CONTINUE WALKING.'

Lees verder via: Stop de bankiers

Photo by Gerard Stolk ( vers la Fête nationale) cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
430689695 f009963c9e no privacy1

33 camera’s in binnenstad Breda, de ogen en oren van de agent pakken wildplassers

62fc89cdcd51adf864c6add1 640 euro e14208728087851

Dit zijn de topsalarissen van de directeurs van goede doelen in 2013