in

Oekraïne leidt Europees belastinggeld naar het Russische Gazprom

10508785054 cbe205a5c7 gazprom1

De Oekraïne betaalt bijna 400 miljoen dollar aan het Russische staatsconcern Gazprom. De Oekraïne is korte tijd liquide, nadat er woensdag 500 miljoen euro in de vorm van een krediet van de EU-belastingbetalers is aangekomen. Met de betaling aan Rusland is het geld echter ook al zo goed als weer op.

De Oekraïne heeft met het overmaken van een miljoenenbedrag aan Rusland de weg vrijgemaakt voor de eerste gasleveranties sinds de door Moskou in de zomer opgelegde leveringsverbod. De Oekraïense staats energieverzorger Naftogaz deelde vrijdag in Kiev mee 378 miljoen dollar aan het Russische Gazprom te hebben overgemaakt. De overmaking vond plaats, nadat de EU woensdag nog eens 500 miljoen euro Europees belastinggeld aan Oekraïne had betaald. Daarvoor had de vorming van de regering – o.a. met een vrouwelijke Amerikaanse investeringsbankier als minister van Financiën – voor de EU de weg vrijgemaakt om nog meer kredieten aan de Oekraïne uit te betalen.

Naftogaz gaf geen informatie over de hoeveelheid gas die voor het bedrag gekocht moet worden. Volgens eerdere informatie van het Oekraïense ministerie van Economische Zaken gaat het om een miljard m³. De Oekraïne is in feite bankroet. Op stroom moet bespaard worden om het land door de winter te helpen. Een exacte verantwoording van het gebruik van het EU-belastinggeld wordt niet geëist.

Lees verder via E.J. Bron.

 

 

Foto via VIPevent cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
20a1c253382998482dbf84 640 gold1

Niets aan de hand, gewoon doorlopen mensen: Gaat ook België haar goud terughalen?

3198927109 f9649b3592 mercedes1

Het COA is big business, big, big, big business