in

Oeps: CNN doet het gewoon weer, maakt zich compleet belachelijk

CNN krijgt opnieuw een fikse lading kritiek over zich heen. Eerder dit jaar beschuldigde de zender de Amerikaanse minister van Jeff Sessions ervan ontmoetingen met Russische functionarissen te hebben verzwegen.

De zender meldde in mei dat Sessions had verzwegen dat hij een Russische ambassadeur had ontmoet toen hij senator was.

Vrijwel alle mainstream media beten zich gretig vast in het artikel en op werd Sessions afgeschilderd als een verdacht en oneerlijk persoon.

Op niets

CNN suggereerde verder dat de regering tijdens de presidentsverkiezingen had samengespannen met .

De titel van het artikel luidde: First on CNN: AG Sessions did not disclose Russia meetings in security clearance form, DOJ says.

Een half jaar na dato geeft het netwerk eindelijk toe dat het gehele artikel eigenlijk op niets gebaseerd is.

Nepnieuws

Een -document dat via een Wob-verzoek boven is gehaald laat namelijk zien dat Sessions contacten met buitenlandse autoriteiten gedurende zijn ambtstermijn als senator helemaal niet hoefde te onthullen.

President Trump heeft het constant aan de stok met CNN, dat al vaker is betrapt op het publiceren van nepnieuws over Russische inmenging.

De president verwijst vaak naar CNN als ‘fake news’ en in een wanhopige poging het imago weer wat op te poetsen heeft het netwerk een advertentiecampagne gelanceerd genaamd ‘Facts First’.

Rectificatie

CNN zag zich daarnaast genoodzaakt een rectificatie te plaatsen nadat nota bene de Washington Post een artikel van het netwerk had gedebunked waarin werd geclaimd dat het campagneteam van Trump geheime toegang had tot gehackte e-mails van de Democratic National Committee.

De zender berichtte onterecht dat onderzoekers een mysterieuze e-mail uit 2016 hadden bemachtigd die naar Trump en andere hoge politici was gestuurd waarin informatie zou hebben gestaan over de gehackte informatie.

Spot gedreven

De datum van de e-mail bleek niet te kloppen, waardoor het hele artikel in feite irrelevant was.

Maandag werd bovendien flink de spot gedreven met CNN toen de zender vooral aandacht had voor het aantal blikjes cola dat Trump dagelijks drinkt, terwijl in New York een pijpbom ontplofte.

Foto: Flickr upload bot Wikimedia Commons

[New York PostFox News]

Lees ook eens verder bij de bron: ninefornews.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rekenkamers: Bankentoezicht eurozone schiet tekort

Facebook start samenwerking met moslimgroep om islam online te beschermen