in , ,

Rekenkamers: Bankentoezicht eurozone schiet tekort

De controle van het toezicht op in de schiet tekort. Dat constateren rekenkamers in vijf verschillende landen waaronder Nederland. De bevindingen van de vijf worden onderschreven door rekenkamers in andere landen in de eurozone.

De tekortkoming ontstond volgens de onderzoekers in 2014, toen het toezicht op de grote banken bij de () kwam te liggen. Daarbij is volgens de rekenkamers vergeten om de Europese Rekenkamer controlebevoegdheden te geven op het toezicht door de ECB. Die zeggenschap hebben rekenkamers, die doorgaans onderzoeken of publiek zinnig, zuinig en zorgvuldig wordt uitgeven, in de afzonderlijke landen wel.

Bijkomend probleem voor de controleurs is dat het beleid van centrale banken steeds meer wordt afgestemd op de meetmethode en -technieken van de ECB. Daarmee geven ook zij steeds minder vaak openheid van zaken en zullen problemen met de surveillance verder toenemen, zo is de verwachting.

Eerder drong de Europese Commissie erop aan dat de Europese Rekenkamer en de ECB een akkoord sluiten over de uitwisseling van informatie. De vijf rekenkamers beschouwen dit als een ,,eerste stap”. Toch zouden de Europese regels omtrent toezicht verder moeten worden aangepast.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
JorisC
3 jaren geleden

Vergeten? Vergeten? Stop aub met dit hele EU circus. Burgers zijn genoeg belazerd, bestolen en bedrogen. Stop met dit krankzinnige gelieg. Je begint zo iets groots als een EU niet met een munt en ziet dan wel waar het schip strandt. De burgers is heel bewust een rad voor ogen gedraaid. En vervolgens begint men als bij een salami worst allerlei bevoegdheden naar de EU te schuiven.
Sorry, maar de burgers zijn niet achterlijk en we hebben gezien hoe het in de VS toeging met een FED en een diefsal van 21 triljoen. NEXIT NU !!!!

De waarde van een mensenleven is in de wereld niet belangrijk

Oeps: CNN doet het gewoon weer, maakt zich compleet belachelijk