in , ,

Rekenkamers: Bankentoezicht eurozone schiet tekort

Euro coins and banknotes

De controle van het toezicht op in de schiet tekort. Dat constateren rekenkamers in vijf verschillende landen waaronder Nederland. De bevindingen van de vijf worden onderschreven door rekenkamers in andere landen in de eurozone.

De tekortkoming ontstond volgens de onderzoekers in 2014, toen het toezicht op de grote banken bij de Europese Centrale Bank () kwam te liggen. Daarbij is volgens de rekenkamers vergeten om de Europese Rekenkamer controlebevoegdheden te geven op het toezicht door de ECB. Die zeggenschap hebben rekenkamers, die doorgaans onderzoeken of publiek zinnig, zuinig en zorgvuldig wordt uitgeven, in de afzonderlijke landen wel.

Bijkomend probleem voor de controleurs is dat het beleid van centrale banken steeds meer wordt afgestemd op de meetmethode en -technieken van de ECB. Daarmee geven ook zij steeds minder vaak openheid van zaken en zullen problemen met de surveillance verder toenemen, zo is de verwachting.

Eerder drong de erop aan dat de Europese Rekenkamer en de ECB een akkoord sluiten over de uitwisseling van informatie. De vijf rekenkamers beschouwen dit als een ,,eerste stap”. Toch zouden de Europese regels omtrent toezicht verder moeten worden aangepast.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
kapitalisme dagobert duck

De waarde van een mensenleven is in de wereld niet belangrijk

CNN Center Atlanta Georgia

Oeps: CNN doet het gewoon weer, maakt zich compleet belachelijk