in

Omgekeerde wereld: Weggestuurde ‘sms-generaal’ doorbetaald

Ondanks zijn ontslag vanwege ongewenst gedrag jegens vrouwelijke collega's, betaalt de 'sms-generaal' Gert-Jan S. (56) tot aan zijn salaris.

De landmachtofficier, die tot  aan zijn broek kreeg vanwege ongewenste intimiteiten op de werkplek en via tekstberichtjes, profiteert van het zogeheten generaalsontslag. Dat regelt dat vanaf de rang van brigadegeneraal hun pensioen thuis kunnen afwachten, met een die hoger is dan 70 procent van het laatstverdiende loon. Bij S. zou dit minimaal 5500 euro per maand zijn.

„De uitkering moet met het oog op de omstandigheden redelijk te achten zijn”, staat in het ambtenarenreglement voor de allerhoogste officieren. „Veelal slepen ze er via handige advocaten regelingen uit die tot bijna 100 procent van het loon uitkeren”, weet voorzitter Erik Jurriëns van de Onafhankelijke Defensiebond.

Hij wil de regeling van tafel. „Een jonge soldaat die vanwege een joint wordt ontslagen, krijgt geen cent. Maar de hoogste officieren hebben mooie regelingen. Dit is in strijd met artikel 1 van de , dat regelt dat iedereen gelijk is en zo ook wordt behandeld”, fulmineert Jurriëns.

via Telegraaf.nl.

Photo by Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Google en Facebook tasten privacy aan, wij vinden het prima

NS krijgt extra gratis 100 Miljoen van de belastingbetaler