in ,

Google en Facebook tasten privacy aan, wij vinden het prima

13891950317 a9665e628c privacy1

Facial recognition is allang geen science fiction meer. Niet alleen omdat de heeft aangekondigd dat ‘herkenning per computer' er dit jaar echt aankomt. Maar bovenal omdat de ondernemingen die wij zelf voeden met gegevens allang kunnen wat de FBI wil.

, dat netwerkt waarop we met z'n miljarden dagelijks dierenfilmpjes zetten en bekijken, heeft facial recognition-technologie waar de FBI nog wat van kan leren. Het enigszins , dat The Verge dit schrijft: “De algemene indruk is moeilijk te ontkennen. Het machtigste -apparaat van het land wordt ingehaald door een .”

Zoals de Europese opschudding over de NSA-praktijken een beetje lachwekkend aandeed voor wie wel eens nadenkt over de -schendingen door , zo is ook de over facial recognition door de FBI wat dubbel. Of zit u niet elke dag op Facebook met de computer- of telefooncamera op ooghoogte?

Dit horloge is een telefoon. Een TomTom. Een persoonlijk assistent.

Toch zorgen om uw privacy? Koop dan geen smart watch. Twee slimme horloges zijn maandag in de verkoop gegaan: Samsung heeft de Gear Live en LG de G Watch. Op beide modellen is Adroid Wear van Google geïnstalleerd. Dat betekent dat het onschuldig ogende polshorloge telefoontjes kan plegen, kan Googlen, een taxi kan bestellen of kan vertellen hoe erg de files zijn op de A9.

Het betekent ook dat de gebruiker nóg meer persoonlijke informatie met Google deelt. “Dat is niet per se verkeerd”, schrijft de Washington Post. “Door de inzameling van extra data kun je het meeste uit het apparaat halen. Maar het is goed om te onthouden dat wat de draagbaren onderscheidt van smart phones: nog meer gegevens verkrijgen.”

via NRC Q.

Photo by Brian Metcalfe cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5030553596 41a85b6416 vestia1

Vestia, En de banken? Die kwamen weer goed weg, ten koste van huurders en belastingbetalers

9093907502 5f24204b14 defensie1

Omgekeerde wereld: Weggestuurde ‘sms-generaal’ doorbetaald