in , , ,

Onderbuikgevoel bij apk klopt: garages veinzen gebreken

RyanMcGuire / Pixabay

Verschillende autogarages slaan een slaatje uit de apk. Ze rekenen veel te hoge kosten voor reparaties van kleine ‘plotselinge’ mankementen en veinzen gebreken die er helemaal niet zijn. Dat stelt de Consumentenbond op basis van een steekproef.

De consumentenorganisatie ging met 12 auto’s bij 11 verschillende garages langs voor een keuring. De onderzoekers van de consumentenorganisatie werden onaangenaam verrast: ze werden geconfronteerd met allerlei dure en onnodige reparaties.

Zo kregen zij in één geval te horen dat een auto niet door de keuring zou komen als de eigenaar de remmen niet zou vervangen. De rekening? 500 euro. Een second opinion bij een andere garagehouder leerde echter dat er helemaal geen gebreken waren. De RDW constateerde evenmin een remprobleem.

Kwikfit was volgens de Consumentenbond het meest gehaaid in het binnenharken van een extra zakcentje. De keten zette opvallend vaak kleine reparaties voor een relatief hoog bedrag op de rekening, zoals een spontaan(!?) verloren oliedop.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Alles over bier en eten!


Bier Butler

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Washington tegen Ecuador: overhandig Assange en we zullen jullie een handelsdeal geven

Goh, Amsterdammers nu al klaar met linkse Femke Halalsema