in , , ,

Onderbuikgevoel bij apk klopt: garages veinzen gebreken

car repair 1555150439
RyanMcGuire / Pixabay

Verschillende autogarages slaan een slaatje uit de apk. Ze rekenen veel te hoge kosten voor reparaties van kleine ‘plotselinge' mankementen en veinzen gebreken die er helemaal niet zijn. Dat stelt de Consumentenbond op basis van een steekproef.

De consumentenorganisatie ging met 12 auto's bij 11 verschillende garages langs voor een keuring. De onderzoekers van de consumentenorganisatie werden onaangenaam verrast: ze werden geconfronteerd met allerlei dure en onnodige reparaties.

Zo kregen zij in één geval te horen dat een auto niet door de keuring zou komen als de eigenaar de remmen niet zou vervangen. De rekening? 500 . Een second opinion bij een andere garagehouder leerde echter dat er helemaal geen gebreken waren. De RDW constateerde evenmin een remprobleem.

Kwikfit was volgens de Consumentenbond het meest gehaaid in het binnenharken van een extra zakcentje. De keten zette opvallend vaak kleine reparaties voor een relatief hoog bedrag op de rekening, zoals een spontaan(!?) verloren oliedop.

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5323434756 8a8a4d5f30 Assange

Washington tegen Ecuador: overhandig Assange en we zullen jullie een handelsdeal geven

amsterdam 1555150707

Goh, Amsterdammers nu al klaar met linkse Femke Halalsema