in

Ons kent Ons: Ex-ombudsman leidt onderzoek naar zaak rond Cees H.

De onafhankelijke commissie die onderzoek gaat doen naar de zaak waarover minister Ivo Opstelten en zijn staatssecretaris Fred Teeven vielen, wordt geleid door oud-ombudsman Marten Oosting.

Het rapport moet eind dit jaar klaar zijn, schrijft minister Ard van der Steur van Veiligheid en vrijdag aan de Tweede Kamer.

Het gaat om een schikkingszaak uit 2000 van toenmalig officier van justitie Fred Teeven met drugscrimineel Cees H. Opstelten zei dat hiermee een bedrag van 1,25 miljoen gulden was gemoeid, later bleek het om 4,7 miljoen gulden te gaan.

Het afschrift hiervan was volgens Opstelten onvindbaar. Dat bleek later toch niet het geval, waarna hij opstapte. De Tweede Kamer eiste vervolgens een onafhankelijk onderzoek.

Oosting moet volgens Van der Steur in elk geval de schikkingsovereenkomst, de informatie die over deze schikking al dan niet beschikbaar was, de informatieverstrekking aan de Tweede Kamer en het mogelijk lekken over de schikking onderzoeken. De Kamer mag zich hierover nog uitspreken en wijzigingen aanbrengen.

Lees verder via NU.nl.

Photo by Personeelsnet


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kanker door zonlicht is een fabeltje

Nieuw voorstel Schippers voor omgang met medische gegevens voldoet niet aan wettelijke eisen