in , ,

Ons kent Ons: ex-politicus Rosenmöller wordt voorzitter toezichtsraad AFM

Paul Rosenmöller wordt per 15 juli de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat maakte de AFM woensdag bekend.

Behalve Rosenmöller worden ook Annemarie van Gaal, Rob Becker en Bart Koolstra door minister van Financiën Jeroen benoemd als leden van de toezichtsraad. Waarnemend voorzitter Diana van Everdingen blijft aan als vicevoorzitter.

Dijsselbloem kondigde eind vorig jaar aan dat er strengere eisen moeten worden gesteld aan het interne toezicht bij de AFM. Daarbij werd ook de bezem door de raad van commissarissen gehaald, waarbij maar één van de vier leden mocht blijven.

Dijsselbloem baseerde zijn kritiek op een onafhankelijk onderzoek naar het optreden van de leden van de toezichtsraad. Volgens de minister bleek daaruit dat de AFM-commissarissen geen regels hebben overtreden, maar dat zij wel „op de rand” zouden hebben gelopen.

Uit het onderzoek bleek onder meer dat de regels voor de leden van de toezichtsraad over integer handelen te complex waren en er daardoor nog wel eens slordig mee werd omgegaan.

Lees verder via: Reformatorisch Dagblad

Photo by Nationaal Archief


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

GGZ moet ongeboren kinderen beschermen d.m.v gedwongen opname moeder [Opinie bestuurder Jeugdbescherming Amsterdam]

Europarlement akkoord met TTIP en ISDS: De EU maakt veel meer kapot dan ons lief is