in ,

Onterechte beschuldigingen van het shaken-baby-syndroom

2606979811 e19209b59e shaken baby1

Onterechte beschuldiging van mishandeling van hun baby door ouders, shaken-baby-syndroom, geuit door kinderartsen moet en kan stoppen. Ik heb nooit via crowd-funding om financiële steun gevraagd en hoop dat ook niet weer te hoeven doen. Nu doe ik dat in volle overtuiging wel voor de stichting ‘Shakenbaby.nl’ (KvK-nr. 61664227, ANBI-status wordt aangevraagd).

Deze stichting is opgericht op verzoek van nu 14 ouderparen die ten onrechte door de kinderarts beschuldigd zijn van het mishandelen van hun baby. Op de website zijn een aantal www.shakenbaby.nlreacties van deze ouders te lezen en ook hoe die onterechte beschuldigingen tot stand komen.

De EenVandaag uitzending d.d. 14 dec 2013, waarin twee ouderparen hun verhaal vertellen, is ook op de site terug te zien. Het bestuur van de stichting bestaat uit twee van de ouders en ondergetekende.

Alstublieft, lees de reacties van de getroffen ouders op shakenbaby.nl Wat deze onschuldige ouders meemaken als gevolg van de beschuldiging door de kinderarts is te erg voor woorden: Uithuisplaatsing van de baby en/of broertje of zusje, huiszoeking, strafrechtonderzoek, voorarrest, terwijl je baby is overleden of beschadigd of afgepakt. In Nederland doet een dergelijk drama zich naar schatting 20 tot 30 keer per jaar voor. Ik sprak al deze ouders persoonlijk en onderzocht het medische verhaal. Voor mij staat hun onschuld vast.

Lees verder via Earth Matters.

 

Foto via babbagecabbage cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7502155142 62608ff6e7 bushokje1

Het lijkt steeds meer een hoax, maar toch: Almeers echtpaar leeft maanden in bushokje

5246126287 9e20b60440 jeugdgevangenis1

Filmpje: zo smerig is het in de jeugdgevangenis