in , , ,

Oog van enorme zonnestorm richt blik op Aarde

5404392605 b1c7da8ebf sun cme1

De kans op een verwoestende zonnestorm groeit: een enorme en zeer actieve zonnevlek, AR12192, keert zich naar de Aarde en dreigt zeer sterke zonnevlammen uit te braken richting onze planeet. Dat kan flinke gevolgen hebben voor onze energienetten, vliegtuigen en satellieten.

Een flinke zonnevlek keert zich op dit moment naar de Aarde en kan daardoor flinke impact hebben op onze elektronica en energievoorzieningen. Het is de grootste en meest actieve zonnevlek van de afgelopen 24 jaar. Mocht het tot een uitbarsting van een zonnevlam komen, kan dat leiden tot energie-uitval, verstoorde communicatie en beschadigde satellieten die in een baan om de Aarde draaien.

Dat komt omdat een dergelijke CME (coronal mass ejections) een zware aanval doet om de magnetosfeer van de Aarde, verklaart The Conversation. Een dergelijke zonnevlam kan enkele minuten duren en levert op zijn zwaarst (de X-klasse) 100.000 maal het totale energieverbruik van de totale mensheid in een jaar tijd.

Lees verder via Webwereld.

 

Foto via NASA Goddard Photo and Video cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8566289152 d5faf31718 narcolepsie1

Nieuwe media heeft gewaarschuwd: Slaapziekte bij kinderen na inenting Mexicaanse griep

1b1a4a552a4d9f22a21e8544 640 zorg1

Zorggraaiers duwen zorgverzekering verder omhoog