in

Opletten: E-sigaret is 15 keer kankerverwekkender dan sigaret

Wie denkt een e-sigaret te gebruiken, omdat deze minder schadelijk voor de is dan een gewone sigaret met tabak, zou een grote fout kunnen begaan. Bij een elektronische sigaret met een batterij van 3 volt, is er nog niks aan de hand. Maar wie een e-sigaret rookt waarin een batterij van 5 volt zit krijgt een stof binnen die 5 tot 15 keer schadelijker is dan de stoffen die je binnenkrijgt door tabak te roken.

Dat stelt onderzoek van de universiteit van Portland vast, dat werd gepubliceerd in het gerenommeerde The New England Journal of Medicine.

VERDAMPING

De onderzoekers stelden vast dat er bij een hoge verdampingstemperatuur, bij een batterij van 5 volt, hoge concentraties vrij komen van de kankerverwekkende stof formaldehyde. Gebruikers zouden tot 14 milligram formaldehyde per dag inhaleren, en dat is tot 15 keer kankerverwekkender dan de stoffen in een gewone sigaret. Formaldehyde wordt onder hoge temperaturen gevormd uit glycol en glycerol.

Lees verder via metronieuws.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bankrun in Griekenland: ECB aanvaardt verzoek noodsteun Griekse banken

‘Kabinet discrimineert psychisch zieke kinderen’