in , ,

‘Kabinet discrimineert psychisch zieke kinderen’

Ouders van geestelijk zieke kinderen die onder behandeling zijn in de jeugd-ggz moeten sinds 1 januari een eigen bijdrage betalen. De bijdrage kan oplopen tot 132 euro per maand, ongeacht inkomen. Voor lichamelijke medische  geldt de bijdrage niet. ‘Dit is in strijd met basale kinderrechten', zegt hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Robert Vermeiren in NRC Handelsblad. Hij noemt de regeling ‘ van psychisch zieke kinderen'.

De jeugd-ggz is sinds 1 januari onderdeel van de gewone . Geestelijke geneeskunde voor kinderen is daarmee op gelijke voet gekomen met bijvoorbeeld de opvoedhulp. Dat betekent dat de ouders van psychisch zieke kinderen voortaan een verplichte bijdrage voor geestelijke gezondheidszorg voor kinderen tot 17 jaar moeten betalen. Zoals dat geldt voor alle jeugdzorg. De bijdrage voor een kind tot 5 jaar bedraagt maximaal 75 euro, een kind vanaf 12 jaar 132 euro.

In het ergste geval krijgt een kind uit een arm gezin niet de noodzakelijke zorg. GGZ vreest bovendien de kostbare bij de inning van het .

Lees verder via Politalk.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Opletten: E-sigaret is 15 keer kankerverwekkender dan sigaret

EU zegt: de hormoonverstoorder Bisfenol A is gezond!!