in

Opsporing Verzocht inmiddels zo schokkend geworden dat kijkers slachtofferhulp nodig hebben

OpenClipart-Vectors / Pixabay

Opsporing Verzocht en Slachtofferhulp Nederland gaan samenwerken. De heftige beelden die in het tv-programma voorbijkomen kunnen bij kijkers namelijk het nodige teweegbrengen, vooral wanneer zij een vergelijkbaar misdrijf hebben meegemaakt.

,,We hebben als programmamakers van de publieke omroep een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid naar onze kijker”, vertelt presentatrice Anniko van Santen.

Ruim een miljoen potentiële tipgevers kijken wekelijks naar Opsporing Verzocht, dat vanavond terugkeert op televisie.  De vaak aangrijpende verhalen van slachtoffers of bewakingsbeelden roepen naast tips, vaak ook emotionele reacties op bij kijkers.

Om die reden gaat het programma in zee met Slachtofferhulp Nederland. Opsporing Verzocht verwijst vanaf dit seizoen zowel op televisie als online regelmatig naar de organisatie.

Medewerkers van Slachtofferhulp kunnen kijkers bijvoorbeeld emotionele en praktische hulp bieden. Daarnaast worden mensen die meewerken aan een reconstructie geattendeerd op de diensten van de organisatie.

Presentator en eindredacteur Anniko van Santen vindt de samenwerking met de stichting erg belangrijk: ,,We hebben als programmamakers van de publieke omroep een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid naar onze kijkers. We confronteren mensen met verhalen en gebeurtenissen waar ze soms boos, bang of verdrietig van worden, zeker als ze zelf ooit iets vergelijkbaars hebben meegemaakt.”

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Amsterdam overspoeld door criminaliteit, college heeft andere prioriteiten: ‘Zuivel en vlees verbieden!’

In het Amsterdam van GroenLinks: ‘Men vindt handhaving rechts en daarom geen prioriteit’