in

Opstelten “vergat” veel meer illegale nevenfuncties

OK, toch nog even door op die “vergeten” nevenfunctie van Opstelten. Want lollen om het geklungel van Joop.nl is leuk, maar we hebben ook nog een landsbestuur op het rechte pad te houden.

De Telegraaf schreef dus vanmorgen dat Opstelten per gisteren een “vergeten” nevenfunctie als lid van het comité van aanbeveling van het Gergiev Festival heeft opgezegd. “Oeps, vergeten, sorry”, luidde het excuus van d'oude heer Opstelten. Hij moest zich wel terugtrekken, want volgens DEZE officiële regels uit 2002 is het voor bewindslieden niet toegestaan om nevenfuncties te vervullen. Lees maar, staat in deze paragraaf. Toen in 2010 aantrad als MinPres, schreef hij in eenbrief aan de Kamer dat die regels uit 2002 nog steeds geldig zijn.

Opstelten mag dus precies NUL nevenfuncties bekleden, tenzij hij uitdrukkelijke, schriftelijke toestemming heeft van MinPres Mark. Logisch dat hij de Gergiev-klus meteen opzegde toen De Telegraaf er achter kwam.

MAAR! We gingen even  googelen op Opstelten + ‘comité van aanbeveling'. Als ministers volgens de MinPres geen enkele nevenfunctie bekleden, hoe verklaart Opa Ivo dan de vermelding van bestuursbaantjes op de websites van onder andere deCoen Moulijn Memorial CupResto VanHarte (lol, net als Mo Rabbae), deStichting Water-Right, het Museum Vlaardingen of studievereniging S.S.R. Rotterdam?

Was ie die soms ook allemaal “per ongeluk” vergeten? Oei. Dat zou toch betekenen dat de minister van Veiligheid & echt serieus dementerend is. Want voornoemde bestuursfuncties staan geen van allen op zijn officiële CV vermeld.

via GeenStijl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Makkelijk verdienen met schapenvervoer: Niet uitchecken bij ov brengt 16 miljoen op

Kans op poollicht in Nederland na krachtige uitbarsting op de zon