in

“Overheidscommunicatie hoort niet thuis op alleen Facebook”

Er is forse kritiek op premier Mark die informatie over de -aanpak alleen op facebook deelde. Dat is ‘van de zotte’, zei Rejo Zenger van Bits of .

‘Facebook is er niet voor de of voor jou. Facebook is er voor de adverteerders’.

Overheidscommunicatie hoort volgens Zenger op een website van de overheid en niet op een communicatiekanaal. Ook vanuit de Kamer kwam kritiek op het gebruik van de sociale netwerksite als communicatiekanaal. De heeft Kamervragen gesteld en ook D66 heeft kritiek.

‘De overheid heeft eigen kanalen’ en bovendien is facebook ‘een hypercommercieel bedrijf dat de democratie schade toebrengt met ontransparante algoritmes’. Rutte heeft inmiddels laten weten dat de overheid facebook gebruikt ‘wegens het grote bereik’ en de mogelijkheid ‘een publiek te bereiken dat anders lastig te bereiken is’.

Rutte zegt bewust te zijn van het feit dat niet elke Nederlanders toegang heeft, of wil hebben, tot facebook.

‘De afspraak is dan ook dat de Rijksoverheid (beleids)informatie ook altijd aanbiedt op de eigen websites, zodat de bezoeker gegarandeerde toegang heeft tot de informatie zonder dat er persoonsgegevens verwerkt worden’.

Het bewuste ….

Lees verder bij de bron: Cops in cyberspace


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Verassing! Voor het eerst in lange tijd géén griepseizoen op zuidelijk halfrond, Griepgevallen zijn Coronagevallen?

Al maandenlang honderden asielzoekers op straat: ngo’s dagvaarden Belgische staat