in

Verassing! Voor het eerst in lange tijd géén griepseizoen op zuidelijk halfrond, Griepgevallen zijn Coronagevallen?

52e9d3434b55ae14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784e75297bd59f4b 640 griep

De afgelopen 36 jaar begon het griepseizoen elk jaar rond half juli.

Dit jaar is, hoogstwaarschijnlijk als gevolg van Covid-19-preventiemaatregelen, geen influenza gedetecteerd door drie sentinel-surveillanceprogramma’s, die zijn ontworpen om jaarlijks griepuitbraken te volgen.

Volgens een kort artikel in het maandelijkse communiqué van juli 2020, gepubliceerd door het National Institute for Communicable Diseases , is er in Gauteng in de week na een eerste uitbraak van twee griepstammen in de West-Kaap begin dit jaar slechts één geval van griep vastgesteld. eindigend op 14 juni.

De auteur is professor Cheryl Cohen, co-hoofd van het Centrum voor Luchtwegaandoeningen en Meningitis, een van de meest vooraanstaande epidemiologen van het land.

Studie

Cohen was co-auteur van een onderzoek in september 2019, waaruit bleek dat jaarlijks gemiddeld 10 miljoen Zuid-Afrikanen met griep werden besmet.

In een interview in april met News24 waarschuwde Cohen dat het griepseizoen een “zee van aandoeningen van de luchtwegen” zou veroorzaken die het opsporen van Covid-19-gevallen veel moeilijker zouden maken.

“In de afgelopen 36 jaar is het griepseizoen begonnen in week 28 (week die eindigde op 12 juli). Dit jaar hebben de verschillende hygiënemaatregelen en fysieke afstandsmaatregelen die worden genomen om de overdracht van het SARS-Cov-2-virus te verminderen, waarschijnlijk een rol gespeeld bij het onderbreken van onderbreking van het influenzavirus, “schreef Cohen.

“De wereldwijde influenza-activiteit is lager dan verwacht en tot op heden heeft geen van de landen op het zuidelijk halfrond enige influenza-activiteit gerapporteerd.”

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is er enige griepactiviteit waargenomen in landen op het noordelijk halfrond, maar in landen op het zuidelijk halfrond is er geen griepseizoen zoals in voorgaande jaren.

Lees verder bij de bron: Nieuws24

Volgens Cohen heeft dat te maken met de coronamaatregelen. Of worden griepgevallen nu gewoon geteld als coronagevallen?

Op de Amerikaanse website Worldometer, die alle meldingen van geregistreerde gevallen bijhoudt, is namelijk te zien dat het aantal ‘coronagevallen’ in Zuid-Afrika begin juli opeens heel snel begon te stijgen.

Lees verder bij de bron: Ninefornews

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2020 06 20vaccinatieplicht door de achterdeur1

Wetenschappers zijn bezorgd dat Corona te snel verdwijnt om een vaccin te kunnen maken …..

40563456314 f554aa8c9d facebook ads

“Overheidscommunicatie hoort niet thuis op alleen Facebook”