in

Persvrijheid in Europa in gevaar, angst voor Russische propaganda

De Europese Unie pleit voor strafmaatregelen tegen Russische en Oekraïense journalisten die ’s optreden in de Oekraïne ‘propagandistisch’ begeleiden. Critici van dit plan waarschuwen voor “een klap in het gezicht voor de vrijheid van meningsuiting”.

Volgens een artikel in “Der Tagesspiegel” eisten, tijdens een vergadering van -ambassadeurs afgelopen woensdag in Brussel, zeven Europese landen om propagandisten van de Russische ‘agressie’ de toegang tot de EU te verbieden en hun bankrekeningen te bevriezen.

De vertegenwoordigers van Polen, Litouwen, Letland, , Roemenië, Groot-Brittannië en voerden voor het onderscheid tussen journalisten en propagandisten, degenen die oproepen tot geweld.  De Estse vertegenwoordiger verklaarde dat de Russische ‘ondraaglijk’ was en zei dat deze beter functioneerde dan de vroegere Sovjet propaganda.

De vertegenwoordigers van Duitsland, Luxemburg en België hebben hun scepsis geuit over een lijst van journalisten. Zij rechtvaardigden dit o.a. door te zeggen dat het moeilijk is om onderscheid te maken tussen journalistiek en propaganda.

via Gewoon-Nieuws.nl.

Foto via Mr.TinDC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Wietkwekerij’ in huis? Nee? Toch maakt u kans op een politie inval!

Dit is waarom inflatie laag is … behalve in onze portemonnee