in

Petitie tegen sponsoring van EU-voorzitterschappen door Coca-Cola, BMW en andere grote bedrijven

PublicDomainPictures / Pixabay

Coca-Cola, BMW en andere grote bedrijven sponsoren al jaren het voorzitterschap van de Raad van de . Dit moet stoppen. Doe mee aan onze actie!

Het huidige -voorzitterschap van de Raad, de Portugese regering, heeft recent sponsordeals gesloten met frisdrankbedrijven en een papierproducent die in verband wordt gebracht met monocultuurplantages en bosbranden in .

Dit is onaanvaardbaar. Hoe is het mogelijk dat onze regeringen deals sluiten met bedrijven wiens producten rechtstreeks in strijd zijn met duurzaam en gezond beleid?

De Green Deal van de EU, de Farm to Fork-strategie en het EU-plan voor kankerbestrijding erkennen allemaal dat wat we consumeren directe gevolgen heeft voor de en het . En toch worden bedrijven die met suiker volgestopte frisdranken produceren actief gepromoot door onze beleidsmakers 

Wij roepen de premier van het huidige voorzitterschap van de Raad van de EU, António Costa van Portugal, en de ambassadeurs van alle lidstaten bij de EU op om NEE te zeggen tegen alle toekomstige sponsordeals. Doe mee en teken nu!

Lees verder bij de bron: foodwatch


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Media en politiek bleef stil: Baudet vraagt Kamerdebat aan over miljardenverslindende massa-immigratie

Ja, OMT lid en artsen verdienen bakken met geld aan corona