in ,

Politie dreigt met acties: ‘Agenten zijn fysiek op’

Auteurs 20120918095819 politie

De politiebonden dreigen met acties. Als de politiek niet snel aangeeft welke taken de politie voorlopig niet meer hoeft te verrichten, gaan de vakbonden agenten oproepen tot protest.

De werkdruk nu is namelijk veel te hoog, vinden ze.

De politiebonden riepen vorig jaar collega’s op om uitsluitend werk met spoed op te pakken en ander werk te laten liggen. Deze ‘heftigste cao-actie ooit’ ging op het laatste moment niet door dankzij een akkoord over de nieuwe politie-cao.

Vier politiebonden geven morgen tijdens een gezamenlijke persconferentie in Den Haag een toelichting op hun eisen en de vormen van protest waar ze aan denken.

,,We willen dat de politiek aangeeft wat we met de huidige politiecapaciteit nog moeten doen en vooral wat we níet moeten doen’’, stelt voorzitter Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP.

,,En we willen dat ze dat ook gaan uitleggen aan het publiek.’’De bonden stellen een ultimatum waarbinnen dat moet gebeuren. Morgen willen ze pas vertellen wat dat ultimatum is.

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
protest 1544710240

Bouwers en boeren protesteren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmisbruik’

werken en arm

Participatiewet 2.0: Bijstandsgerechtigde moet aan de bak