in ,

Politieke donderslag: 16 rechtse partijen gaan samenwerken om de grootste fractie in het Europees Parlement te worden

Het is een politieke donderslag, waar door de gevestigde media om begrijpelijke redenen nog nauwelijks aandacht aan is besteed: vorige week vrijdag hebben in het Europees Parlement de 16 belangrijkste rechtse en nationaal conservatieve partijen van een gemeenschappelijke verklaring (“Appèl voor de toekomst van Europa”) ondertekend en zijn ze het eens geworden over een gezamenlijke politieke koers.

Omdat – anders dan in vergelijkbare eerdere gevallen – ook de Hongaarse regeringspartij Fidesz tot de nieuwe alliantie behoort, die tot voor kort nog bij de christendemocratische fractie van de EVP in het Europees Parlement hoorde, zou het nieuwe bondgenootschap weldra de balans in het Europees Parlement beslissend kunnen veranderen.

Het is het gezamenlijke doel van de alliantie om de grootste fractie in het Europees Parlement te worden.

In de gemeenschappelijke verklaring worden de enorme foute ontwikkelingen van de huidige - bij de naam genoemd en wordt de belangrijke betekenis van competenties van nationale staten onderstreept.

De chef van de Oostenrijkse FPÖ, Herbert Kickl, verklaarde daar over dat het een “fundamenteel fout doel” zou zijn om de lidstaten grotendeels af te schaffen en een Europese superstaat op te willen richten.

“Met ons nieuwe bondgenootschap zullen we hier hard tegen vechten, opkomen voor een samenwerking van de landen op ooghoogte en een samenwerking in vriendschap en wederzijds respect verlangen – met meer directe evenals opgewaardeerde competenties van de parlementen in de lidstaten”, zei Kickl.

De verklaring van afgelopen vrijdag werd door acht partijen van de huidige conservatieve ECR-fractie evenals zeven partijen van de rechtse ID-fractie in het Europees Parlement ondertekend, bovendien door de Hongaarse minister-president , die zodoende voor Fidesz een nieuw politiek thuis heeft gevonden.

De gemeenschappelijke verklaring moet ….

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

1984 klopt aan: Uitvinder van het mRNA-vaccin gewist uit de geschiedenisboeken

Biometrische surveillance in Nederland: Het mag niet, maar gebeurt toch, opvallend wijdverspreid