in

PRUTSERS: Politiewebsites maakten kapen DigiD mogelijk

Verschillende internetdomeinen van de Nederlandse politie zijn verlopen, waardoor het mogelijk was om DigiD-logins te stelen en malware bij gebruikers te installeren.
Dat blijkt uit onderzoek van Reporter Radio in samenwerking met beveiligingsonderzoeker Wouter Slotboom.

Slotboom ontdekte dat er bij de overstap van 300 verschillende politiewebsites naar het domein ‘politie.nl’ diverse domeinnamen over het hoofd waren gezien.

Veel wijkagenten blijven daarnaast verwijzen naar deze oude internetdomeinen, waarvan de registratie inmiddels is verlopen. Ook in diverse andere uitingen en artikelen blijft de politie naar deze domeinen verwijzen. Hierdoor lopen mensen die op deze websites komen risico.

DigiD

Slotboom registreerde vijftien van de verlopen domeinennamen en plaatste een kopie van de echte politiewebsite op drie van die domeinen als demonstratie. Omdat het mogelijk is om online aangifte te doen, kon Slotboom de DigiD-logingegevens van gebruikers verkrijgen.

Lees verder via NU.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7795790674 9b1c71852a cyber e14228145081601

Britten gaan cyberleger met 1500 cybersoldaten opzetten om Facebook te monitoren en te vullen

430689695 f009963c9e no privacy1

Verkiezingstijd: D66 komt met een privacy-agenda wegens privacy is een grondrecht