Rechter: ook als waterschap niet zorgt voor droge voeten moet je belasting betalen

8179539544 d441cbb20b hoog water Kockengen1

Ook als de boel overstroomt moet je gewoon belasting betalen aan het waterschap. Dat is de uitkomst van die een wanbetaler had aangespannen tegen het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

De oordeelde dat de man alsnog moet dokken.

De klagende man woont in een zogenoemd boezemgebied. In zo'n boezem wordt uit de polder afgevoerd, wat nogal eens zorgt voor schommelingen in het waterpeil. Hij heeft vaak last van wateroverlast en vindt dat het waterschap te weinig doet om dat te voorkomen.

Geen dienst, geen

“Hij vindt daarom dat de heffingsambtenaar geen recht heeft op zijn bijdrage. De heffingsambtenaar levert hem immers geen dienst”, valt te lezen in het vonnis. Specifiek gaat het de klagende man om de watersysteemheffing, die bedoeld is om de waterkringloop in het gebied te kunnen beheren

Maar de rechter ziet het allemaal een beetje anders. Zij wijst erop dat de regels voorschrijven dat je de belasting moet betalen als je ingezetene bent van het gebied en als je eigenaar bent van een gebouw daar.

En dat is allebei het geval.

Gewoon betalen

Bovendien, zo luidt het vonnis, ‘de watersysteemheffing is een bestemmingsheffing en geen retributie' …

Lees verder bij de bron: RTLZ

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
45395138494 8f8931aa15 razzia

Banken houden nieuw soort razzia op zoek naar geld, gaan nog net niet de deuren langs

lord rotschild

Lord Jacob Rothschild gaf in 2016 per ongeluk toe dat de nieuwe wereldorde faalt