in ,

Banken houden nieuw soort razzia op zoek naar geld, gaan nog net niet de deuren langs

Vroeger gingen ze de deuren langs om goud en zilver op te halen…

De Nederlandsche Bank is een klopjacht op fraudeurs en criminelen begonnen. Dat gaat niet zelf doen. Nee, de grootbanken moet zelf aan de bak. De kregen een forse tik op de vingers, want dat deden ze de afgelopen jaren niet goed.

De komende jaren staan dus in het teken van controleren, doorlichten en opschonen van het klantenbestand, maar daar zijn heel wat nieuwe mensen voor nodig.

De Nederlandse bankenwereld werd de afgelopen maanden opgeschud.

ING kreeg een megaboete en ook ABN werd op de vingers getikt omdat ze de zaken niet op orde hebben. Ook moet zijn witwasbeleid verbeteren, werd gisteren bekend.

Banken hebben namelijk een verplichte poortwachterfunctie. Mogelijk frauduleuze transacties moeten opgemerkt, geblokkeerd en doorgegeven worden. Zodat criminelen niet kunnen handelen met bijvoorbeeld terroristen in .

Als je bedenkt dat er miljarden transacties worden gedaan via miljoenen bankrekeningen, dan snap je meteen wat voor monsterklus dit is. Zeker voor ABN en ING, die al hun klanten moeten doorlichten.

Het werk wordt voornamelijk gedaan door zogenoemde compliance officersABN had er al duizend …

Lees verder bij de bron: RTLZ

Photo by marcoverch


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ben de Bende
1 jaar geleden

Bende

NL is the swamp !!
1 jaar geleden

De trap moet van bovenaf worden schoongemaakt. Ik zou zeggen: begin maar eens met de inkomsten en uitgaven van de NL overheid. En een grondig onderzoek hoe de regering/overheid achter de EU aan loopt en allerlei bevoegdheden naar de EU delegeert zonder enige volksraadpleging riekt aan alle kanten naar landverraad. De VS is druk bezig met het dempen van het moeras …. en je schrikt als je leest wat er allemaal loos is. In NL denken de meeste mensen dat in NL geen moeras is. De werkelijkheid is dat NL zo’n beetje het centrum is van de criminele bende aan de top.

Klauwen met geld gekost, Rapport: anti-nepnieuwscampagne Kajsa Ollongren faalt

Rechter: ook als waterschap niet zorgt voor droge voeten moet je belasting betalen