in , , , ,

Referendum kan invoer ‘sleepnetwet’ niet voortijdig stoppen; Hoe u zelf uw privacy kunt beschermen

Op 1 januari 2018 treedt de hernieuwde ‘ op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten’ in werking, ook wel ‘de sleepwet’ genoemd.  Deze wet behelst dat inlichtingendiensten op grote schaal informatie mogen aftappen, ook van personen die niet verdacht worden van een misdrijf.

Deze informatie mag enkele jaren bewaard worden, en gedeeld worden met buitenlandse inlichtingendiensten. -organisaties en burgers maken zich zorgen over de mogelijke consequenties van de wet.

Mogelijk komt er een referendum omtrent deze wet, daar er inmiddels genoeg handtekeningen zijn verzameld en mocht het doorgang vinden, dan zal het referendum pas kunnen worden georganiseerd op het moment dat de hernieuwde sleepwet reeds ingevoerd is. De sleepwet is met een dermate hoog tempo door de Eerste en Tweede Kamer geloodst dat eventuele tegenstanders of critici zich niet tijdig hebben kunnen mobiliseren om de implicaties van de wet aan de kaak te stellen in een publiek, maatschappelijk debat.

Het is mogelijk voor burgers om zelf de privacy te beschermen en het dataverkeer te anonimiseren. Zo kunnen Nederlanders door een VPN-abonnement af te sluiten op simpele wijze al hun internetverkeer vergrendelen. Inlichtingendiensten hebben op deze manier geen inzicht meer in het dataverkeer.

Ook het gebruik van de Tor-browser biedt gebruikers anonimiteitsgaranties, al zijn er hierbij met het oog op de sleepwet enkele kanttekeningen te maken. Met de introductie van de sleepwet is de verwachting dan ook dat meer Nederlanders het heft in eigen hand zullen nemen om hun internetverkeer af te schermen voor nieuwsgierige ogen, inclusief de priemende ogen van de Nederlandse inlichtingendiensten. Meer informatie vindt u hier.

Alles bij de bron; ManagersOnLine

Lees ook eens verder bij de Bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anton Haksteeg
3 jaren geleden

Ik heb het sleepwet referendum getekend maar kan op Facebook geen commentaar meer leveren omdat ik voor de 4e keer voor 30 dagen op het strafbankje zit. Wederom vanwege een uitspraak in het Nederlands. Ja ik ben PVV supporter en stemmer in hart en nieren en woon in het buitenland al zo’n 21 jaar

Machiavelli
3 jaren geleden

Advies : verlaat internet.- gebruik het alleen als hobby. en voot onbenullige zaken
Doe dus geen geldzaken of DIGI -D. meer. Uw p r i v a c y wordt mibruikt
.
A.L L E E N -op deze manier heeft die sleepnet geen kans
.
Banken [ook bedrijven] verkopen uw gegevens -en ook uw koopgedrag-
,
Ook uw vrije keuze -of wil is reeds verkocht. Die keuze was reeds voor u gemaakt
Sturings gedrag door het bedrijfsleven -is niet uw gedrag

Regeerakkoord Rutte III vertraagt groei en kost banen

War on Cash: Recht op contant betalen in Nederland niet duidelijk