Discord server: https://discord.gg/QHHVvr2

Referendum kan invoer ‘sleepnetwet’ niet voortijdig stoppen; Hoe u zelf uw privacy kunt beschermen

Op 1 januari 2018 treedt de hernieuwde ‘Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten’ in werking, ook wel ‘de sleepwet’ genoemd.  Deze wet behelst dat inlichtingendiensten op grote schaal informatie mogen aftappen, ook van personen die niet verdacht worden van een misdrijf.

Deze informatie mag enkele jaren bewaard worden, en gedeeld worden met buitenlandse inlichtingendiensten. Privacy-organisaties en burgers maken zich zorgen over de mogelijke consequenties van de wet.

Mogelijk komt er een referendum omtrent deze wet, daar er inmiddels genoeg handtekeningen zijn verzameld en mocht het doorgang vinden, dan zal het referendum pas kunnen worden georganiseerd op het moment dat de hernieuwde sleepwet reeds ingevoerd is. De sleepwet is met een dermate hoog tempo door de Eerste en Tweede Kamer geloodst dat eventuele tegenstanders of critici zich niet tijdig hebben kunnen mobiliseren om de implicaties van de wet aan de kaak te stellen in een publiek, maatschappelijk debat.

Het is mogelijk voor burgers om zelf de privacy te beschermen en het dataverkeer te anonimiseren. Zo kunnen Nederlanders door een VPN-abonnement af te sluiten op simpele wijze al hun internetverkeer vergrendelen. Inlichtingendiensten hebben op deze manier geen inzicht meer in het dataverkeer.

Ook het gebruik van de Tor-browser biedt gebruikers anonimiteitsgaranties, al zijn er hierbij met het oog op de sleepwet enkele kanttekeningen te maken. Met de introductie van de sleepwet is de verwachting dan ook dat meer Nederlanders het heft in eigen hand zullen nemen om hun internetverkeer af te schermen voor nieuwsgierige ogen, inclusief de priemende ogen van de Nederlandse inlichtingendiensten. Meer informatie vindt u hier.

Alles bij de bron; ManagersOnLine

Lees ook eens verder bij de Bron: privacynieuws.nl

 • 10
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Anton Haksteeg schreef:

  Ik heb het sleepwet referendum getekend maar kan op Facebook geen commentaar meer leveren omdat ik voor de 4e keer voor 30 dagen op het strafbankje zit. Wederom vanwege een uitspraak in het Nederlands. Ja ik ben PVV supporter en stemmer in hart en nieren en woon in het buitenland al zo’n 21 jaar

 2. Machiavelli schreef:

  Advies : verlaat internet.- gebruik het alleen als hobby. en voot onbenullige zaken
  Doe dus geen geldzaken of DIGI -D. meer. Uw p r i v a c y wordt mibruikt
  .
  A.L L E E N -op deze manier heeft die sleepnet geen kans
  .
  Banken [ook bedrijven] verkopen uw gegevens -en ook uw koopgedrag-
  ,
  Ook uw vrije keuze -of wil is reeds verkocht. Die keuze was reeds voor u gemaakt
  Sturings gedrag door het bedrijfsleven -is niet uw gedrag

Geef jouw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
%d bloggers liken dit: