in

‘Rentekorting voor woning DNB-president Klaas Knot is vorm van bezoldiging’

Dat  Klaas Knot dankzij gunstige personeelscondities een rentekorting van 1/3 deel kreeg op zijn ABN Amro-hypotheek van €1.200.000, moet gezien worden als een vorm van bezoldiging.

Knot sloot zijn hypotheek af binnen de DNB-hypotheekregeling voor medewerkers en directieleden en profiteerde daardoor van gunstige personeelscondities. Volgens Dijsselbloem voldoet de hypotheek aan de hypothecaire leennormen, zoals vastgelegd in de ministeriële regeling hypothecair krediet (en de Gedragscode hypothecaire financiering). “Dit is één van de voorwaarden voor deelname aan de hypotheekregeling die DNB aanbiedt als onderdeel van haar arbeidsvoorwaardenpakket. Hiervoor heeft DNB een externe partij geselecteerd via openbare aanbesteding (ABN Amro).

Dijsselbloem wilde niet ingaan op de vraag of het klopt dat de rentekorting Knot een bruto voordeel oplevert van ongeveer € 15.600 per jaar. “Hoeveel loopt de Belastingdienst als gevolg van deze personeelscondities mis?”, was de Kamervraag. Dijsselbloem: “De geheimhoudingsplicht van artikel 67 Algemene wet inzake rijksbelastingen staat er aan in de weg om informatie over individuele belastingplichtigen publiekelijk bekend te maken.”

Lees verder via amweb.

 

Foto via samvanbuuren


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

7 hamburgers worden 30 dagen in een glazen pot bewaard. Dit is het resultaat

Politici nemen de armoede in Nederland niet serieus