in

And so it begins: Banken scherpen criteria voor leningen en hypotheken aan

2016 01 05 16 19 32.banken overheden burgers

Banken hebben hebben de acceptatiecriteria voor leningen aan ondernemingen in het tweede kwartaal aangescherpt, ondanks een toegenomen vraag naar bedrijfskrediet vanuit het midden- en kleinbedrijf (mkb).

Ook zijn ze strenger geworden bij de aanvragen voor woninghypotheken. En ze verwachten de criteria de komende maanden nog verder aan te scherpen. Daarmee lijken de banken zich voor te bereiden op de verwachte gevolgen van de coronacrisis op de economie.

Dit komt naar voren uit een internationale studie, waarover De Nederlandsche Bank (DNB) rapporteert. De onderzoekers vroegen naar de mening van banken over de soepelheid van hun kredietverlening.

De banken gaven ook aan hogere risico’s te zien. Dit hangt samen met de negatieve economische gevolgen van de coronamaatregelen waardoor het algehele risico voor banken op de langere termijn toeneemt, aldus DNB.

Ook signaleerden de banken dat de vraag naar hypotheken aan het afvlakken is en binnenkort waarschijnlijk gaat dalen.

Volgens de toezichthouder ….

Lees verder bij de bron: Wel.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5193215539 025cfa1328 b Big Pharma

De corona-crisis onthult de impact van Big Pharma op medisch onderzoek

vaccin 1545600185

De ‘complotgekkies’ hadden toch gelijk: ‘vreselijke dingen gebeurd met testen vaccins in Afrika’