in ,

Rusland draait de gaskraan dicht

14369090721 31074ab6e5 gazprom1

Vladimir Poetin heeft de Russische staatsenergiegigant Gazprom gisteren bevolen de leveringen aan en via Oekraïne te stoppen temidden van beschuldigingen dat zijn buurman Oekraine Russisch gas aftapt en steelt, volgens The Daily Mail.

Door deze “transit risico’s voor de Europese consumenten op het grondgebied van Oekraïne” heeft Gazprom de export van gas naar Europa met 60% verlaagd, en zal het continent binnen enkele uren in een energiecrisis storten. Wellicht als verklaring voor de explosie van NATGAS prijzen (en olie) hebben gasbedrijven in Oekraïne bevestigd dat Rusland het aanbod had afgesneden en zes landen melden een volledige afsluiting van Russisch gas.

De EU reageerde woedend dat het plotselinge dichtdraaien van de kraan voor een aantal van haar lidstaten “volstrekt onaanvaardbaar” was, maar Gazprom CEO Alexey Miller voegde later toe dat Rusland van plan is om over te stappen naar een route voor aardgas via Turkije in plaats van via Oekraïne en de Russische minister van Energie Alexander Novak verklaarde ondubbelzinnig dat “de beslissing is genomen.” Bloomberg meldt dat dit een verrassende beweging is waarvan het energie-opperhoofd van de Europese Unie gezegd heeft dat het Rusland’s reputatie als leverancier zal schaden.

Lees verder via Rusland draait de gaskraan dicht #zaplog.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2929042676 8ce8349349 te koop1

Makelaars zeggen 30% meer huizen te verkopen terwijl dit gedwongen verkopen zijn aan huisjesmelkers

6973173136 835b7007bc h e14213624518611

Meneer Opstelten, het terrorisme is al in België!!