in , , ,

Sad, Sick World: meisje doodt zichzelf nadat 69% van Instagram-volgers dit hebben opgedragen in een poll

instagram 1557948975
geralt / Pixabay

Een SCHOOLMEISJE heeft zelfmoord gepleegd na het plaatsen van een peiling op Instagram met de vraag of ze zou sterven of niet – voordat 69 procent van de gebruikers die reageerden op haar stem had gestemd.

Davia Emilia, 16, sprong drie verdiepingen naar haar dood in haar huis in Sarawak, oostelijk Maleisië op maandag na het plaatsen van de verontrustende vraag op sociale media.

Volgens lokale media publiceerde de tiener de poll samen met het bijschrift: “Echt belangrijk, help me om D / L te kiezen”.

De politie in Sarawak zei dat Davia, beschreven als “leergierig” door buren, zichzelf heeft gedood nadat 69 procent van de respondenten in de poll had gestemd dat ze zou sterven.

Haar dood heeft Maleisië geschokt en heeft de minister van Jeugd en Sport, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, opgeroepen om op nationaal niveau te discussiëren over geestelijke gezondheid.

Hij zei: “Ik maak me echt zorgen over de toestand van de geestelijke gezondheid van onze jeugd.”

“Het is een nationale kwestie die serieus moet worden genomen.”

Ramkarpal Singh, een advocaat en een Maleisisch parlementslid, heeft gesuggereerd dat degenen die op Davia hebben gestemd om te sterven schuldig kunnen worden bevonden aan zelfmoord.

SOCIALE ZELFMOORDEN POLL

Hij zei: “Zou het meisje nog steeds in leven zijn als de meerderheid van de ‘netizens’ op haar Instagram-account haar ervan zou weerhouden haar eigen leven te nemen?

“Zou ze gehoor hebben gegeven aan het advies van ‘netizens’ om professionele hulp te zoeken als ze dit hadden gedaan?

“Heeft de aanmoediging van die ‘netizens’ daadwerkelijk haar beslissing beïnvloed om haar eigen leven te nemen?

“Aangezien een poging tot zelfmoord een misdrijf is in dit land, volgt hieruit dat het mogelijk is om zelfmoord te plegen om zelfmoord te plegen.”

Instagram introduceerde ‘gevoeligheidsschermen’ om beelden van zelfbeschadiging te blokkeren in februari na de dood van Britse tiener Molly Russell, 14.

Molly’s ouders geloven dat beelden van zelfmoord en zelfbeschadiging haar ertoe brachten om haar eigen leven te nemen in 2017.

In antwoord op de dood van Davia zei het Hoofd Communicatie Ching Yee Wong van Instagram: “Onze gedachten en gebeden zijn bij de familie van deze jonge vrouw.

“We hebben een diepe verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat mensen die Instagram gebruiken zich veilig en ondersteund voelen.

“Als onderdeel van onze eigen inspanningen dringen we er bij iedereen op aan om onze rapportagetools te gebruiken en contact op te nemen met hulpdiensten als zij gedrag zien dat de veiligheid van mensen in gevaar brengt.”

Lees verder bij de bron: thesun.co.uk

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
climate change 1557945568

In Duitsland is het ze gelukt, thema Klimaat verdringt Immigratie, Veiligheid en Vrede op 3

EU 1557996068

Walgelijke bedriegerij: EU-partijen omzeilen verbod buitenlandse donateurs