in , ,

Schandaal: De grootste Europese bank kijkt in de kluizen van klanten!

hsbc

We leven in een tijd waarin we steeds minder hebben. Overheden bespioneren onschuldige burgers, moeten verdachte transacties van hun klanten melden, het gebruik van cash wordt bemoeilijkt… en ga zo maar door. Nu komt aan het licht dat sommige banken zelfs in de kluizen van klanten kijken.

Klanten van HSBC in Hong Kong ontvingen recent een brief met nieuwe voorwaarden om een kluis te huren.

Niets vreemd aan, voorwaarden veranderen constant. Maar wie de kleine lettertjes las merkte op dat de bank de voorwaarden wel erg drastisch aanpaste.

Misschien ligt u niet wakker van wat er met HSBC in Hong Kong gebeurt, maar HSBC is de grootste Europese bank en de vierde grootste ter wereld!

De nieuwe regels die zij invoeren zijn ongetwijfeld een bron van inspiratie voor andere banken. Beter even opletten dus!

In de nieuwe voorwaarden die HSBC haar klanten voorschotelde trof advocaat Neville Sarony volgende zin aan:

“De bank heeft het recht om elk item dat illegaal is, een aanstootgevende natuur heeft of hinderlijk is, te verwijderen zonder voorafgaande verwittiging.”

Dat gaat wel héél ver! Wat is aanstootgevend? Wat is hinderlijk? Daar geeft HSBC geen antwoord op.

De bank zet zo de deur open om in je kluis te gaan kijken en te confiskeren wat het wil: , aandelen aan toonder, een gehandtekende Playboy…

Neville zegt dat het de bank totalitaire rechten geeft: “Als HSBC het ongelimiteerde recht krijgt om in je kluis te neuzen en inhouden te verwijderen zonder verwittiging, dan blijft er nog maar weinig over van de ‘safe' in ‘safe deposit box'”, aldus de advocaat.

Helaas zijn de nieuwe condities te nemen of te laten. Wie binnen een maand niet het nieuwe contract ondertekent en terugstuurt zal zijn kluis verliezen.

Een woordvoerder van de bank zegt dat de aanpassing enkel gebeurde om criminele activiteiten tegen te gaan zoals witwassen.

Dat is natuurlijk altijd het excuus: witwassen en terrorisme tegengaan. Maar wie de dupe is zijn nooit de criminelen en altijd de gewone mensen.

Hopelijk is de ontevredenheid van de klanten groot genoeg om dit beleid ongedaan te maken. Indien niet, dan kan je weldra gelijkaardige veranderingen verwachten bij andere banken.

Bron: SCMP

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9440942299 4dbd2a4db2 jeroen dijsselbloem

Dijsselbloem: Eurogroep is maar koffiekransje

20850194411 67cc8087c1 hart monitor

Letterlijk levensgevaarlijk: NSA overweegt informatie van medische hulpmiddelen te vergaren