in , ,

“Smartphone ontwikkelt zich tot perfecte spionageapparaat”

12946420023 dafd50c3e6 smartphone1

Met de aankondiging van Amazon’s Fire, een smartphone die over maar liefst zes camera’s beschikt, is de mobiele telefoon weer een stapje verder in de ontwikkeling tot het perfecte spionageapparaat. Met de zes camera’s moet het eenvoudiger worden om een 3D-scan van de omgeving te maken.

Verder beschikt de smartphone over een ingebouwde feature genaamd FireFly, die naar de omgeving kan luisteren om te bepalen welke muziek er gespeeld wordt of wat erop televisie is. En de Fire is pas het begin, stelt Kashmir Hill van zakenblad Forbes. “Onze telefoons zijn in potentie krachtige spionnen, voorzien van microfoons, camera’s, locatietracking, bewegingssensoren en zelfs hartmonitoren.”

En we zijn volledig verslaafd aan ze”, merkt Hill op. Ze vraagt zich dan ook af wanneer mensen zich tegen dit gedrag zullen keren.

via Security.NL.

Photo by pestoverde cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6650084711 c064ded471 gezondheidszorg2

NZa zelf maar eens vervolgen? ‘NZa passeerde justitie in fraudeonderzoek’

12622912404 8920835707 drone camera1

Opstelten: gezichtsherkenning drones rechtmatig