in , ,

Steeds een stapje verder: Amersfoort wil goedkope stagiairs/studenten inzetten als beveiliger/BOA

Leerlingen van de mbo-opleiding tot beveiliger kunnen prima ingezet worden als boa in . Dat zegt VVD-raadslid Kees Kraanen. ,,Het mes snijdt aan meerdere kanten,” aldus Kraanen, ,,Amersfoort kan een terugloop aan boa's mooi opvangen en de opleiding is verzekerd van stage-plaatsen voor haar leerlingen in de beveiliging.”

De leerlingen kunnen aan een ervaren boa gekoppeld worden en vervolgens ingezet bij surveillance op straat of bij particuliere bedrijven en grote evenementen.  ,,Met name de grote festivalorganisaties worden de laatste jaren zwaar belast doordat ze de beveiliging zelf moeten bekostigen. Door inzet van onze eigen mbo-leerlingen kan dat probleem in elk geval voor een groot deel opgelost worden.”

Het idee van Kraanen zou het ei van Columbus kunnen zijn, omdat de rijksbijdrage voor de boa's ernstig onder druk staat. geeft jaarlijks 15 miljoen aan geüniformeerde toezichthouders in steden en dorpen en wil dat bedrag terugbrengen.

Lees verder via PrivacyNieuws

Photo by FNV Bondgenoten


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zes redenen om nooit meer te stemmen (en over wat dan wél te doen)

Einde sociale zekerheid Nederland in zicht: EU wil gemeenschappelijke schulden en uitkeringen