in

Straf privacyschendende- Suwinet glurende ambtenaar geheim

Een medewerker van gemeente Leiden heeft veelvuldig persoonsgegevens geraadpleegd van personen die geen wwb- hebben. Er is een ‘passende disciplinaire maatregel’ opgelegd, maar wat de maatregel voor de privacyschender inhoudt wil de gemeente niet bekendmaken.

Geen mededelingen

Om de van de privacyschender te beschermen wil de gemeente niet kwijt welke straf dat is, zo laat een woordvoerder weten aan Binnenlands Bestuur. Ook over het incident zelf worden inhoudelijk geen mededelingen gedaan. Uit antwoord van schriftelijke vragen aan het College van D66 Leiden blijkt dat er veelvuldig misbruik heeft plaatsgevonden binnen de gemeente. Een medewerker is meerdere keren de fout ingegaan door gegevens op te vragen van personen met wie hij beroepsmatig niets van doen had. ‘De medewerker is een passende disciplinaire maatregel opgelegd’, zo valt te lezen in de antwoorden.

Toegang Suwinet

‘Toegang tot Suwinet-inkijk is aan bepaalde groepen medewerkers voorbehouden en rechten zijn per functiegroep geregeld: klantmanagers kunnen uitgebreidere gegevens raadplegen dan een financieel medewerker. Twee maal per jaar vraagt de medewerker van interne controle als security-officer Suwinet een bestand op van alle raadplegingen in een maand waarop controle plaatsvindt.

Lees verder via de Bron: Binnenlands Bestuur

Photo by Magic Madzik


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
K18
5 jaren geleden

Is interne zaak. Als jij een meningsverschil hebt met je werkgever is het ook niet nodig om anderen daar over te informeren.

Valuta-oorlog door China nieuw leven ingeblazen

Gewoon omdat het kan: In 2016 gaat de premie en eigen risico van de zorgverzekering weer omhoog