in ,

Stukje propaganda van de NPO betaald met uw belastingcenten: Vertrouwen in kabinet verdubbeld

24708851 8c34909525 propaganda1

Bijna twee jaar na het aantreden van kabinet Rutte II stijgt het vertrouwen in de ministersploeg fors. Dat blijkt uit onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel onder 19.000 deelnemers.

Vorig jaar had slechts 14 procent van de ondervraagden nog vertrouwen in het kabinet; dit jaar is dit verdubbeld en gestegen naar 32 procent (+18%).

Hiermee komt het vertrouwen in Rutte II weer in de buurt van het cijfer dat ze noteerden bij het aantreden van het kabinet in 2012: toen sprak 42 procent van de deelnemers hun vertrouwen uit.

Opiniepeiler Gijs Rademaker: ‘Het vertrouwen in Rutte II heeft zich het afgelopen jaar van een totaal dieptepunt hersteld tot normale proporties, in lijn met eerdere kabinetten Rutte I en Balkenende IV.’

Daadkracht en samenwerking

Deelnemers aan het onderzoek waarderen met name de samenwerking van het kabinet met de oppositiepartijen en de samenwerking tussen PvdA en VVD onderling. Ook benoemen veel ondervraagden de durf van de ministersploeg. Ze waarderen het dat het kabinet ondanks de economische moeilijke tijden toch hervormingen durft aan te kondigen en door te zetten.

Ook veel genoemd zijn de overheidsfinanciën die dit kabinet weer enigszins op orde heeft weten te krijgen.

Verder speelt ook het optreden van het kabinet rond de vliegtuigramp MH17 een rol. ‘Het kabinet heeft Nederland bij de hand genomen in de nasleep van de ramp met MH17. Dat was knap werk,’ aldus een deelnemer.

via EenVandaag

Foto via erix! cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ruim baan voor de smartphone zombie

15196729902 3048816401 ING app1

Met cash heb je dit soort dingen niet: ING-klanten voor 1,5 miljoen geplunderd door bankmedewerker