in , , ,

Terrorisme: tovermiddel om mensen de mond te snoeren

416727919 fcdda81c6b terrorisme1

Ik kwam hierop toen ik las dat Egyptische journalisten in opstand waren gekomen tegen de plechtige belofte van hun hoofdredacteuren om geen materiaal te publiceren dat „twijfel zaait over het presteren van staatsinstellingen”. Die belofte viel samen met een wet in wording die alle berichtgeving over de strijdkrachten verbiedt. Om „infiltratie door elementen die terrorisme steunen” te voorkomen.

Ten eerste: heel dapper van die journalisten, want zoals u weet leidt één gefluisterd woord van kritiek in het Egypte van veldmaarschalk buiten dienst Sisi tot jarenlang verblijf in de cel. Ten tweede: terrorisme. Dat wordt echt het tovermiddel om mensen de mond te snoeren.

Voor de Turkse president Erdogan zijn journalisten terroristen, en is persvrijheid alleen iets waarachter jihadisten en andere kwaadwilligen zich verbergen. En er zijn veel kwaadwilligen in de wereld van Erdogan. Hij is dan ook „steeds meer tegen internet”, zei hij onlangs. Wie alles wegdoet of temt – Twitter, YouTube, kranten, tv, noem maar op – is die kwaadwilligen ook kwijt.

Lees verder via nrc.nl.

 

Foto via 122 cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
14896496362 02d65fb535 juncker1

‘Iedereen haat Juncker’, behalve Rutte: een ‘goede man op goede plek’

3540861791 e114342a52 idiots1

‘Wie dommer lijkt, heeft misschien gewoon een virus’